Корисний та поживний сніданок, що готується з мінімумом зусиль.
Вівсяна запіканка
Course: СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
2
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
25
minutesПоживність
132
ккалЗагальний час приготування
30
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 132
Білки 9 г
Жири 4 г
Вугдеводи 13 г
Інгредієнти
100 г улюбленої вівсянки (з розрахунком 50 г вівсянки на 1 порцію)
250 г м’якого сиру будь-якої жирності
2 яйця
Підсолоджувач за смаком
Будь-які улюблені ягоди або фрукти ( свіжа малина, вишня чи полуниця, банани, яблука або груші – що завгодно)
Ваніль за смаком
Приготування
- У чаші блендера мелемо вівсянку, але не надто дрібно.
- Додаємо яйця та знову збиваємо.
- Додаємо м’який сир та цукор (або підсолоджувач) та знову збиваємо до однорідності.
- Вмикаємо духовку на 190 градусів за Цельсієм.
- Перекладаємо збиту суміш у будь-яку улюблену форму для випікання (я брала порційні форми, так зручніше 😊).
- Викладаємо у тісто ягоди чи фрукти, які ви обрали і трішки занюрюємо їх в тісто. Згори посипаємо ще трішки цукром чи підсолоджувачем (так ми отримаємо приємний карамельний шар).
- Ставимо у духовку на 25 хв. Орієнтуємося на гарну рум’яну верхівку.
Якщо ви любите більш щільну текстуру – тримайте 30 – 35 хвилин. - Подаємо як є, або поливаємо згори додатково медом чи улюбленим сиропом.
- Смачного!
Нотатки
- Раптом, якщо у вас є в арсеналі сухий протеїн – сміливо* додавайте до тіста, так кількість білків на порцію збільшиться. Але враховйте, що протеїн зробить десерт трішки щільнішим за текстурою (хоча на смак це жодним чином не вплине 😏).
*звичайно, якщо саме ваш протеїн підходить для такого типу нагрівання. - В якості начинки до тіста можете додати декілька ложок арахісової пасти, але не розмішувати все до однорідності. Нехай вона невеликими шматками траплятиметься в тісті 🤤
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі