запіканка

Вівсяна запіканка

Корисний та поживний сніданок, що готується з мінімумом зусиль.

Вівсяна запіканка

Recipe by ГанниCourse: СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

2

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

25

minutes
Поживність

132

ккал
Загальний час приготування

30

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 132
Білки 9 г
Жири 4 г
Вугдеводи 13 г

Інгредієнти

  • 100 г улюбленої вівсянки (з розрахунком 50 г вівсянки на 1 порцію)

  • 250 г м’якого сиру будь-якої жирності

  • 2 яйця

  • Підсолоджувач за смаком

  • Будь-які улюблені ягоди або фрукти ( свіжа малина, вишня чи полуниця, банани, яблука або груші – що завгодно)

  • Ваніль за смаком

Приготування

  • У чаші блендера мелемо вівсянку, але не надто дрібно.
  • Додаємо яйця та знову збиваємо.
  • Додаємо м’який сир та цукор (або підсолоджувач) та знову збиваємо до однорідності.
  • Вмикаємо духовку на 190 градусів за Цельсієм.
  • Перекладаємо збиту суміш у будь-яку улюблену форму для випікання (я брала порційні форми, так зручніше 😊).
  • Викладаємо у тісто ягоди чи фрукти, які ви обрали і трішки занюрюємо їх в тісто. Згори посипаємо ще трішки цукром чи підсолоджувачем (так ми отримаємо приємний карамельний шар).
  • Ставимо у духовку на 25 хв. Орієнтуємося на гарну рум’яну верхівку.
    Якщо ви любите більш щільну текстуру – тримайте 30 – 35 хвилин.
  • Подаємо як є, або поливаємо згори додатково медом чи улюбленим сиропом.
  • Смачного!

Нотатки

  • Раптом, якщо у вас є в арсеналі сухий протеїн – сміливо* додавайте до тіста, так кількість білків на порцію збільшиться. Але враховйте, що протеїн зробить десерт трішки щільнішим за текстурою (хоча на смак це жодним чином не вплине 😏).
    *звичайно, якщо саме ваш протеїн підходить для такого типу нагрівання.
  • В якості начинки до тіста можете додати декілька ложок арахісової пасти, але не розмішувати все до однорідності. Нехай вона невеликими шматками траплятиметься в тісті 🤤
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *