Класична холодна закуска
Гуакамоле
Course: ЗакускиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
15
minutesПоживність
235
ккалЗагальний час приготування
20
minutesПоживність на 100 грамів гуакамоле:
Ккал 235
Білки 2 г
Жири 20 г
Вуглеводи 6 г
Поживність на 100 грамів закуски з лавашу:
Ккал 400
Білки 16 г
Жири 20 г
Вуглеводи 30 г
Інгредієнти
- Для гуакамоле
3 стиглих авокадо
1 невелика цибулина
Сік 2х лаймів
1 невеликий свіжий перець халапеньо*
Сіль за смаком
Свіжа петрушка за смаком
- Для закуски з лаваша
2 листка лавашу
Паприка копчена за смаком
Оливкова олія
Улюблений твердий тертий сир
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Хрумка закуска з лаваша
- Розігріваємо духовку до 200 градусів за Цельсієм.
- Нарізаємо лаваш на невеликі прямокутники (так, щоб зручно було набирати гуакамоле).
- Кидаємо нарізаний лаваш у глибоку ємкість, збризкуємо олією додаємо копчену паприку (або будь-які інші улюблені прянощі. Так само гарно пасуватиме суміш з італійських трав), сіль та перець за смаком. Гарно перемішуємо лопаткою або руками.
- На деко кладемо пергамент та викладаємо шматочки лавашу.
- Посипаємо згори улюбленитм твердим сиром (опціонально).
- Ставимо у розігріту духовку на 10-12 хв (до отримання гарної золотистої скоринки).
- Дістаємо та залишаємо до повного охолодження.
Повторюємо, якщо все не влізло на одне деко 😁 - Гуакамоле
- Розрізаємо авокадо навпіл, витягаємо кістку. Не витягуючи саме авокадо зі шкірки починаємо робити розрізи здовж, а потім і поперек, утворюючи кубики.
- Беремо столову ложку на виймаємо зі шкірки порізане на кубики авокадо та викладаємо у глибоку ємкість.
Повторюємо з усіма іншими частинками 😊 - У ємкості починаємо розминати виделкою авокадо, утворюючи кашоподібну масу.
- Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та додаємо до авокадо.
- Вичавлюємо сік двох лаймів до авокадо та цибулі.
- Дрібно нарізаємо зелений халапеньо*.
*Якщо такої опції у вас немає – не засмучуйтесь. Використайте будь-який мелений гострий перець за смаком. - Додаємо сіль за смаком та гарно перемішуємо.
- Подаємо разом із підсушеним лавашем.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі