Картопля, запечена із гарбузом та фетою

Картопля, запечена із гарбузом та фетою

Приємне поєднання печеної картопельки та гарбуза зробить будь-яку вечерю затишнішою ❤️

Картопля, запечена із гарбузом та фетою

Recipe by БогданаCourse: Гарніри, Сезонні, ОвочіCuisine: Домашня кухняDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

10

minutes
Час приготування

1

hour 
Поживність

120

kcal
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 120
Білки 3.5 г
Жири 4.5 г
Вугдеводи 13.5 г (з них цукру 1г)

Інгредієнти

  • 1,200 кг невеликої картоплі

  • 400 г очищеного гарбуза

  • 250 г фети

  • 1 стебло розмарину

  • 2-3 зубчика часнику

  • 100 г улюблених оливок

  • Свіжий імбир за смаком

  • Свіжий гострий перець за смаком

  • Сіль

  • Оливкова олія

  • Бальзамічний оцет

  • Мед

  • Діжонська гірчиця

Приготування

  • Картоплю миємо, чистимо (не обов’язково) та розрізаємо на чверті і висипаємо в миску
  • Гарбуз ріжемо середнім кубиком (або як вийде 🙂), додаємо до картоплі
  • Гострий перець, імбир, часник та розмарин дрібно рубимо, додаємо до картоплі з гарбузом, заправляємо сіллю та оливковою олією, перемішуємо та викладаємо на деко (можна використати пергамент)
  • Запікаємо годину в духовці, розігрітій до 180°С
  • Рум’яну картоплю з гарбузом дістаємо із духовки
  • Для заправки змішуємо 1 ст. л. бальзаміку, 1ст. л. гірчиці, 1 ст. л. меду та 3 ст. л. оливкової олії
  • Фету нарізаємо  або ламаємо середнім кубиком, разом із оливками викладаємо на картоплю та поливаємо заправкою
  • За бажанням можна посипати обсмаженою шавлією, чорним кунжутом або кедровими горішками
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *