Приємне поєднання печеної картопельки та гарбуза зробить будь-яку вечерю затишнішою ❤️
Картопля, запечена із гарбузом та фетою
Course: Гарніри, Сезонні, ОвочіCuisine: Домашня кухняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
10
minutesЧас приготування
1
hourПоживність
120
kcalЗагальний час приготування
1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 120
Білки 3.5 г
Жири 4.5 г
Вугдеводи 13.5 г (з них цукру 1г)
Інгредієнти
1,200 кг невеликої картоплі
400 г очищеного гарбуза
250 г фети
1 стебло розмарину
2-3 зубчика часнику
100 г улюблених оливок
Свіжий імбир за смаком
Свіжий гострий перець за смаком
Сіль
Оливкова олія
Бальзамічний оцет
Мед
Діжонська гірчиця
Приготування
- Картоплю миємо, чистимо (не обов’язково) та розрізаємо на чверті і висипаємо в миску
- Гарбуз ріжемо середнім кубиком (або як вийде 🙂), додаємо до картоплі
- Гострий перець, імбир, часник та розмарин дрібно рубимо, додаємо до картоплі з гарбузом, заправляємо сіллю та оливковою олією, перемішуємо та викладаємо на деко (можна використати пергамент)
- Запікаємо годину в духовці, розігрітій до 180°С
- Рум’яну картоплю з гарбузом дістаємо із духовки
- Для заправки змішуємо 1 ст. л. бальзаміку, 1ст. л. гірчиці, 1 ст. л. меду та 3 ст. л. оливкової олії
- Фету нарізаємо або ламаємо середнім кубиком, разом із оливками викладаємо на картоплю та поливаємо заправкою
- За бажанням можна посипати обсмаженою шавлією, чорним кунжутом або кедровими горішками
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі