Качка із клементинами та яблуками

Качка із клементинами та яблуками

Соковита качка, яка стане головною прикрасою вашого святкового столу.

Качка із клементинами та яблуками

Recipe by БогданаCourse: Сімейні страви, ПтицяCuisine: Домашня кухняDifficulty: середня
Порції

6

порцій
Підготовка

2

hours 

10

minutes
Час приготування

4

hours 

20

minutes
Поживність

170

kcal
Загальний час приготування

6

hours 

30

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 170
Білків 20 г
Жирів 6 г
Вуглеводів 4 г

Інгредієнти

  • 1 ціла вгодована качка вагою ~3 кг

  • 1 зелене яблуко

  • 2-3 клементинки

  • 1-2 стебла розмарину

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 8 невеликих картоплин

  • 2-3 зубочки часнику

  • 50 г вершкового масла

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Качку дістаємо з холодильника за дві години, як зібралися готувати.
  •  Духовку розігріваємо до 180°С.
  •  Відрізаємо шию та крайні фаланги крилець.
  • Натираємо сіллю, перцем, вершковим маслом.
  •  Всередину вкладаємо 1 яблуко, очищене від серединки, розрізане на чотири частини, клементини, розрізані навпіл, та частину розмарину.
  •  Форму злегка збризкуємо оливковою олією, викладаємо туди раніше зрізані частинки крилець та шию, вимиті та грубо нарізані овочі (картоплю та часник можна цілими) та решту клементинок із розмарином.
  •  Викладаємо зверху качку, накриваємо фольгою та запікаємо 2,5 години, потім фольгу знімаємо і допікаємо ще півгодини до утворення румяної хрумкої скоринки, періодично поливаючи соусом, що утворився.
  • Готовність качки перевіряємо, проколовши дерев’яною шпажкою, або тонким гострим ножем найтовщу частину стегна. Якщо потече прозорий сік – все чудово! Якщо ж ні – нічого страшного, просто швиденько повертаємо в духовку і допікаємо необхідний час.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *