Соковита качка, яка стане головною прикрасою вашого святкового столу.
Качка із клементинами та яблуками
Course: Сімейні страви, ПтицяCuisine: Домашня кухняDifficulty: середняПорції
6
порційПідготовка
2
hours10
minutesЧас приготування
4
hours20
minutesПоживність
170
kcalЗагальний час приготування
6
hours30
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 170
Білків 20 г
Жирів 6 г
Вуглеводів 4 г
Інгредієнти
1 ціла вгодована качка вагою ~3 кг
1 зелене яблуко
2-3 клементинки
1-2 стебла розмарину
1 цибулина
1 морквина
8 невеликих картоплин
2-3 зубочки часнику
50 г вершкового масла
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Качку дістаємо з холодильника за дві години, як зібралися готувати.
- Духовку розігріваємо до 180°С.
- Відрізаємо шию та крайні фаланги крилець.
- Натираємо сіллю, перцем, вершковим маслом.
- Всередину вкладаємо 1 яблуко, очищене від серединки, розрізане на чотири частини, клементини, розрізані навпіл, та частину розмарину.
- Форму злегка збризкуємо оливковою олією, викладаємо туди раніше зрізані частинки крилець та шию, вимиті та грубо нарізані овочі (картоплю та часник можна цілими) та решту клементинок із розмарином.
- Викладаємо зверху качку, накриваємо фольгою та запікаємо 2,5 години, потім фольгу знімаємо і допікаємо ще півгодини до утворення румяної хрумкої скоринки, періодично поливаючи соусом, що утворився.
- Готовність качки перевіряємо, проколовши дерев’яною шпажкою, або тонким гострим ножем найтовщу частину стегна. Якщо потече прозорий сік – все чудово! Якщо ж ні – нічого страшного, просто швиденько повертаємо в духовку і допікаємо необхідний час.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі