Готуйте обидва варіянти, або оберіть улюблений. В будь-якому разі ви потішите близьких неймовірно соковитим та запашним м’ясом. Дуже простий та дієвий рецепт.
Корейка на кісточці в двох маринадах
Course: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
2
hours30
minutesЧас приготування
15
minutesПоживність
270
ккалЗагальний час приготування
2
hours45
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 270
Білки 10 г
Жири 24 г
Вуглеводи 5 г
Інгредієнти
4 стейки зі свинини на кісточці
2 ст. л. соусу песто
2 ст. л. пасти із в’ялених томатів
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Стейки обсушуємо паперовим рушником.
Натираємо невеликою кількістю солі та перцю (зважайте, що соуси теж солоні). - Два стейки натираємо соусом песто, рецепт якого можна знайти тут (лінк).
- Інші два стейки натираємо пастою з в’ялених томатів, для приготування якої просто візьміть невелику банку в’ялених томатів в олії та збийте блендером.
- Накриваємо стейки плівкою та маринуємо протягом принаймні двох годин (в ідеалі – ставимо на ніч в холодильник).
- За півгодини до смаження дістаємо м’ясо з холодильника, аби воно нагрілося до кімнатної температури.
- На суху добре розігріту пательню кладемо аркуш пергаменту, викладаємо м’ясо та смажимо на сильному вогні по 2-3 хвилини з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
- Переставляємо пательню із м’ясом у розігріту до 220°С духовку та доводимо до готовності протягом 5-7 хвилин.
Аби перевірити готовність стейків, можна кінчиком гострого ножа зробити прокол у м’ясі біля кістки. Якщо потече прозорий сік – you’re ready to go 😉 - Зауважте! Якщо матеріял, з якого зроблена ручка пательні, не дозволяє ставити її в духовку – варто перекласти стейки на деко. Ще один варіянт – загорнути таку ручку 2-3 шарами алюмінієвої фольги.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі