В цьому рецепті дізнаєтесь, як зробити звичайне смажене філе не просто дуже соковитим, а ще й таким ароматним, наче щойно з мангалу 😉
Курячі рулетики з беконом та чорносливом
Course: М’ясоCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
15
minutesПоживність
208
ккалЗагальний час приготування
20
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 208
Білки 18 г
Жири 7 г
Вуглеводи 9 г ( з них 8 г цукру)
Інгредієнти
700 г курячого філе
200 г копченого бекону або грудинки
Сіль та перець за смаком
2-3 ст. л. оливкової олії
150 г м’якого солодкого чорносливу
4 зубчики часнику
Півпучка свіжої кінзи
280 г улюбленого якісного кетчупу
Приготування
- Куряче філе розрізаємо на 6 рівних частин, змочуємо водою, викладаємо на аркуш пергаменту, зверху накриваємо другим аркушем.
- За допомогою скалки обережно відбиваємо філе. Товщина має бути 4-5 мм.
- Знімаємо верхній пергамент, злека солимо та перчимо філе з одного боку.
- Три шматочки загортаємо рулетами та обгортаємо зверху тоненько нарізаним беконом.
- Інші три – перегортаємо посоленою стороною донизу, викладаємо на них нарізаний бекон і також загортаємо.
Чергуючи, викдадаємо рулетки в рядок, щільно притискаючи один до одного. - Проштрикуємо двома довгими шпажками так, аби відстань між ними дорівнювала половині довжини одного рулетика.
- Збризкуємо олією та викладаємо на велику, добре розігріту сковороду.
- Смажимо на середньому вогні по 5-7 хвилин з обох боків, знімаємо з вогню та даємо “відпочити” під кришкою ще 5 хвилин.
- Для приготування соусу промитий чорнослив, кінзу та чищений часник дрібно рубимо, засипаємо у ковшик, додаємо кетчуп, 50-60 мл води, дрібку солі, перемішуємо та варимо на дуже повільному вогні 5 хвилини.
- Знімаємо з вогню та даємо 5-10 настоятись.
- Готові рулетики перекладаємо на дошку та розрізаємо посередині вздовж шпажок.
- Соус можна подати окремо, або просто полити зверху.
На гарнір чудово пасуватиме печена картопля. - Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів
Останні коментарі