В цьому рецепті дізнаєтесь, як правильно приготувати кускус та із чим він смакуватиме якнайкраще.
Кускус із індичкою, овочами та йогуртовим соусом
Course: Гарніри, м’ясо, овочіCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
10
minutesЧас приготування
30
minutesПоживність
120
ккалЗагальний час приготування
40
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 120
Білків 10 г
Жирів 5 г
Вуглеводів 13 г
Інгредієнти
300 г кускусу
600 мл води
0,6 кг філе індички
1 середня морква
1 невеликий цукіні
250 г попередньо розмороженої стручкової квасолі
200 г свіжих томатів чері
1 невеликий свіжий огірок
1/2 лимону
300 г густого несолодкого йогурту
3-4 стеблини свіжої м’яти
Цукор
Сіль за смаком
Оливкова олія
Вершкове масло
Кунжут
Часник
Свіжий імбир
Свіжий гострий перець
2 ст.л. соусу теріякі
Кунжутна олія (за бажанням)
Приготування
- Можливо, ви звертали увагу, що на упаковках із кускусом вказують спосіб приготування… Так от що я вам скажу. Якщо хочете отримати справді смачний, золотистий кускус із горіховим ароматом – забудьте про те, що написано на етикетці 😉
- На суху пательню насипаємо кускус, додаємо 7-8 г солі та обсмажуємо на середньому вогні, регулярно помішуючи, до золотистого кольору. Окрім зміни кольору ви також помітите появу легкого горіхового аромату. Якщо так – ви все робите правильно 🙂
- Додаємо 2-3 ст.л. оливкової олії та перемішуємо. Вливаємо воду, яка, потрапляючи на пательню, майже миттєво закипає. Помішуємо та варимо 2-3 хвилини. Коли крупа майже повністю всотає рідину – никриваємо кришкою та знімаємо з вогню.
Даємо постояти 5-7 хвилин, перемішуємо і… Все. Ідеальний кускус готовий. Тепер створимо йому належну компанію 😁 - Індичку розрізаємо на 4 “стейки”, злегка підсолюємо, додаємо 2 ч.л. кунжуту, по 1/2 ч.л дрібно нарубаного часнику, імбиру та гострого перцю.
- Збризкуємо олією (можна використати кунжутну), соком лимону та теріякі. Трохи “масажуємо” стейки, рівномірно обтираючи маринадом, накриваємо та лишаємо трохи відпочити.
- Моркву чистимо, нарізаємо середніми брусочками та варимо 4-5 хвилин, додавши у воду 1/2 ст.л. цукру та 1 ч.л. солі. Відкидаємо на сито. Готова морква має бути вже не твердою, але і не занадто м’якою.
- Цукіні так само нарізаємо брусочками, солимо та обсмажуємо на пательні з оливковою олією 4-5 хвилин.
- Прибираємо із пательні цукіні та всипаємо туди квасолю. Додаємо 2-3 ст.л. вершкового масла, сіль, перець за смаком та обсмажуємо 3-4 хвилини.
- Прибираємо з пательні квасолю та всипаємо туди моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору (буквально пару хвилин) і теж прибираємо.
- На чисту добре розігріту пательню кладемо аркуш пергаменту, зверху – стейки індички. Смажимо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо трохи відпочити.
- М’яту (лише листя) та очищений огірок дрібно рубимо, всипаємо в невелику глибоку миску, додаємо йогурт, дрібку солі та перемішуємо.
- Помідори чері миємо та розрізаємо навпіл.
- Готову індичку нарізаємо невеличкими брусочками.
На тарілку (якщо візьмете глибоку – вийде чудовий хелсі-боул 😉) окремо викладаємо кускус, овочі та індичку. Згори – соус. - Смачного!
Нотатки
- Якщо вам більше до вподоби риба, можна індичку замінити на свіжий тунець або лосось. Вказаний в рецепті маринад чудово до них пасуватиме 🙂
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів
Останні коментарі