кускус

Кускус із індичкою, овочами та йогуртовим соусом

В цьому рецепті дізнаєтесь, як правильно приготувати кускус та із чим він смакуватиме якнайкраще.

Кускус із індичкою, овочами та йогуртовим соусом

Recipe by БогданCourse: Гарніри, м’ясо, овочіCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

10

minutes
Час приготування

30

minutes
Поживність

120

ккал
Загальний час приготування

40

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 120
Білків 10 г
Жирів 5 г
Вуглеводів 13 г

Інгредієнти

  • 300 г кускусу

  • 600 мл води

  • 0,6 кг філе індички

  • 1 середня морква

  • 1 невеликий цукіні

  • 250 г попередньо розмороженої стручкової квасолі

  • 200 г свіжих томатів чері

  • 1 невеликий свіжий огірок

  • 1/2 лимону

  • 300 г густого несолодкого йогурту

  • 3-4 стеблини свіжої м’яти

  • Цукор

  • Сіль за смаком

  • Оливкова олія

  • Вершкове масло

  • Кунжут

  • Часник

  • Свіжий імбир

  • Свіжий гострий перець

  • 2 ст.л. соусу теріякі

  • Кунжутна олія (за бажанням)

Приготування

  • Можливо, ви звертали увагу, що на упаковках із кускусом вказують спосіб приготування… Так от що я вам скажу. Якщо хочете отримати справді смачний, золотистий кускус із горіховим ароматом – забудьте про те, що написано на етикетці 😉
  • На суху пательню насипаємо кускус, додаємо 7-8 г солі та обсмажуємо на середньому вогні, регулярно помішуючи, до золотистого кольору. Окрім зміни кольору ви також помітите появу легкого горіхового аромату. Якщо так – ви все робите правильно 🙂
  • Додаємо 2-3 ст.л. оливкової олії та перемішуємо. Вливаємо воду, яка, потрапляючи на пательню, майже миттєво закипає. Помішуємо та варимо 2-3 хвилини. Коли крупа майже повністю всотає рідину – никриваємо кришкою та знімаємо з вогню.
    Даємо постояти 5-7 хвилин, перемішуємо і… Все. Ідеальний кускус готовий. Тепер створимо йому належну компанію 😁
  • Індичку розрізаємо на 4 “стейки”, злегка підсолюємо, додаємо 2 ч.л. кунжуту, по 1/2 ч.л дрібно нарубаного часнику, імбиру та гострого перцю.
  • Збризкуємо олією (можна використати кунжутну), соком лимону та теріякі. Трохи “масажуємо” стейки, рівномірно обтираючи маринадом, накриваємо та лишаємо трохи відпочити.
  • Моркву чистимо, нарізаємо середніми брусочками та варимо 4-5 хвилин, додавши у воду 1/2 ст.л. цукру та 1 ч.л. солі. Відкидаємо на сито. Готова морква має бути вже не твердою, але і не занадто м’якою.
  • Цукіні так само нарізаємо брусочками, солимо та обсмажуємо на пательні з оливковою олією 4-5 хвилин.
  • Прибираємо із пательні цукіні та всипаємо туди квасолю. Додаємо 2-3 ст.л. вершкового масла, сіль, перець за смаком та обсмажуємо 3-4 хвилини.
  • Прибираємо з пательні квасолю та всипаємо туди моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору (буквально пару хвилин) і теж прибираємо.
  • На чисту добре розігріту пательню кладемо аркуш пергаменту, зверху – стейки індички. Смажимо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо трохи відпочити.
  • М’яту (лише листя) та очищений огірок дрібно рубимо, всипаємо в невелику глибоку миску, додаємо йогурт, дрібку солі та перемішуємо.
  • Помідори чері миємо та розрізаємо навпіл.
  • Готову індичку нарізаємо невеличкими брусочками.
    На тарілку (якщо візьмете глибоку – вийде чудовий хелсі-боул 😉) окремо викладаємо кускус, овочі та індичку. Згори – соус.
  • Смачного!

Нотатки

  • Якщо вам більше до вподоби риба, можна індичку замінити на свіжий тунець або лосось. Вказаний в рецепті маринад чудово до них пасуватиме 🙂
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *