кекс

Лимонний кекс з маком та курдом

Найлимоннійший та найніжніший кекс, який можна собі тільки уявити

Лимонний кекс з маком

Recipe by ГанниCourse: Випічка та хліб, десертиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції8-10 порцій
Підготовка

15

minutes
Час приготування

55

minutes
Поживність

250

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Інгредієнти

  • 240 г пшеничного борошна

  • 150 г соняшникової олії

  • 150 г сметани чи йогурту (мінімум 10 % жирності)

  • 130 г цукру

  • 4 яйця

  • Цедра двох лимонів

  • 4-6 ст. л. свіжовижатого лимонного соку

  • 2-3 ст. л. маку

  • 150 мл окропу

  • 8 г або 2 ч. л. без гірки розпушувача

  • 200-250 г лимонного курду

Приготування

  • В першу чергу приготуємо лимонний курд.
    Детальний рецепт якого ви можете знайти тут.
  • Заливаємо окропом мак у невеликій глибокій ємкості на 10-15 хвилин. Охолоджуємо до кімнатної, комфортної температури.
  • У глибоку ємкість розбиваємо яйця та засипаємо цукор. Розмішуємо вінчиком до однорідності.
  • Додаємо туди ж сметану чи йогурт, лимонний сік та цедру, знову розмішуємо.
  • Виливаємо соняшникову олію, розмішуємо.
  • Просіюємо до всіх рідких інгредієнтів борошно з розпушувачем та розмішуємо вінчиком поки не зникнуть усі грудочки.
  • Виливаємо з маку воду та додаємо до тіста. Перемішуємо.
  • Вмикаємо духовку на 180 градусів за Цельсієм.
  • Беремо форму для випічки, змащуємо всі стінки вершковим маслом, та присипаємо згори борошном, рівномірно розподіливши по стінкам. Словом, робимо славнозвісну “французьську сорочку”.
    Виливаємо тісто у форму.
  • Випікаємо кекс у духовці близько години, але раджу почати перевіряти готовність з 45ї хвилини випікання, можливо, вам знадобиться меньше часу.
  • Охолоджуємо кекс.
    Поливаємо згори готовим лимонним курдом.
  • Смачного!

Нотатки

  • Насправді, вже після випікання кекс готовий до споживання. Курд лише додає більшого лимонного смаку кексу. Тож, якщо ви не хочете заморочуватись, можете пропустити крок із приготуванням курду.
    Гіршим від того кекс точно не стане 😉

Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *