Ніжні мафіни з крихкою текстурою – ідеальне доповнення до кави або чаю.
Маффіни
Course: Десерти, Випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції10 штук
Підготовка
10
minutesЧас приготування
40
minutesПоживність
327
ккалЗагальний час приготування
50
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 327
Білки 4 г
Жири 19 г
Вуглеводи 27 г ( з них 13 г цукру)
Інгредієнти
100 г білого шоколаду
100 г вершкового масла
100-150 г будь-яких ягід
80 г мигдалевого або будь-якого іншого борошна з горіхів
2 яйця
40 г цукру
125 г пшеничного борошна
1/2 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. солі
Приготування
- Дрібно нарізаємо білий шоколад та вершкове масло (кубиками).
- Вмикаємо духовку на 180 градусів за Цельсієм.
- Вкидаємо в сотейник масло з шоколадом та розтоплюємо на середньому вогні, постійно помішуючи.
Як тільки маса повністю розтопиться прибираємо її з вогню, ще раз гарненько розмішуємо, щоб масло поєдналось із шоколадом. - В глибокій ємності поєднуємо всі сухі інгредієнти та добре розмішуємо вінчиком.
- Додаємо два яйця та розтоплене масло з шоколадом до сухих інгредієнтів та знову розмішуємо, поки не отримаємо рівномірне тісто без грудочок.
- У форму для мафінів ставимо паперові корзиночки та накладаємо тісто (заповнюйте форми на 2/3) та викладаємо ягоди, вдавлюючи їх в тісто.
- Тут буде лайфхак для тих, у кого немає жодних форм для випічки мафінів та капкейків (але я вам раджу придбати багаторазову форму, адже вона дуже корисна на кухні!).
Для цього нам знадобиться склянка, фольга та пергамент для випікання.
Відриваємо квадратний шмат фольги та ставимо на нього склянку%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(183.32281%2053.60734%20-14.31069%2048.93873%2099.8%2021.7)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23838384%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(13.9%20-585.7%20353)%20scale(113.54991%2068.36625)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%237d7d7e%22%20cx%3D%22103%22%20cy%3D%22255%22%20rx%3D%2234%22%20ry%3D%22133%22%2F%3E%3Cellipse%20cx%3D%2220%22%20cy%3D%22249%22%20rx%3D%2234%22%20ry%3D%2220%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Починаємо підгинати краї фольги по радіусу склянки, роблячи невеличку чашку, десь на 1/3 висоти склянки.
%22%20transform%3D%22matrix(5%200%200%205%202.5%202.5)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23c6ba7c%22%20cx%3D%22191%22%20cy%3D%22101%22%20rx%3D%22114%22%20ry%3D%22114%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%231b1624%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(55.76757%2010.10791%20-33.27348%20183.57709%204.8%20131.3)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%2365203a%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-92.48126%20-35.68555%2013.42087%20-34.781%20107%20236.5)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%234e643f%22%20cx%3D%2268%22%20cy%3D%2295%22%20rx%3D%22125%22%20ry%3D%2235%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Виймаємо склянку і маємо готову одноразову формочку для маффінів та капкейків.
Замість паперових формочок будемо використовувати пергамент. Просто відрізаємо квадратний шмат паперу. Його розрізаємо на смужки товщиною приблизно 5-7 см. Кожну смужку розрізаємо ще навпіл та потім і ще раз навпіл. Вистилаємо їх навхрест у формочку та викладаємо туди тісто і ягоди. - Ставимо формочки з тістом у духовку на 30 хв.
- Дістаємо та даємо їм охолонути при кімнатній температурі.
%27%20fill-opacity%3D%27.5%27%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23b76120%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(5%20-5920.8%205771.8)%20scale(371.11638%20341.83534)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23dff2f7%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(1270.71033%20104.50005%20-16.03015%20194.92509%20550.8%2014)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23bad2e1%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(-57.9%201019.3%20-824)%20scale(639.2604%20252.09503)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23d3ab5b%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-4.9938%2098.57922%20-239.63855%20-12.13956%20538.4%20188.5)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Смачного!
Нотатки
- Замість ягід, в якості начинки, ви можете використовувати шоколадні крихти або горіхи.
- Якщо у вас немає в наявності горіхового борошна, можете сміливо замінити його звичайним пшеничним борошном.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів






Останні коментарі