1

Мафіни

Ніжні мафіни з крихкою текстурою – ідеальне доповнення до кави або чаю.

Маффіни

Recipe by ГанниCourse: Десерти, Випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції10 штук
Підготовка

10

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

327

ккал
Загальний час приготування

50

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 327
Білки 4 г
Жири 19 г
Вуглеводи 27 г ( з них 13 г цукру)

Інгредієнти

  • 100 г білого шоколаду

  • 100 г вершкового масла

  • 100-150 г будь-яких ягід

  • 80 г мигдалевого або будь-якого іншого борошна з горіхів

  • 2 яйця

  • 40 г цукру

  • 125 г пшеничного борошна

  • 1/2 ч. л. розпушувача

  • 1/2 ч. л. солі

Приготування

  • Дрібно нарізаємо білий шоколад та вершкове масло (кубиками).
  • Вмикаємо духовку на 180 градусів за Цельсієм.
  • Вкидаємо в сотейник масло з шоколадом та розтоплюємо на середньому вогні, постійно помішуючи.
    Як тільки маса повністю розтопиться прибираємо її з вогню, ще раз гарненько розмішуємо, щоб масло поєдналось із шоколадом.
  • В глибокій ємності поєднуємо всі сухі інгредієнти та добре розмішуємо вінчиком.
  • Додаємо два яйця та розтоплене масло з шоколадом до сухих інгредієнтів та знову розмішуємо, поки не отримаємо рівномірне тісто без грудочок.
  • У форму для мафінів ставимо паперові корзиночки та накладаємо тісто (заповнюйте форми на 2/3) та викладаємо ягоди, вдавлюючи їх в тісто.
  • Тут буде лайфхак для тих, у кого немає жодних форм для випічки мафінів та капкейків (але я вам раджу придбати багаторазову форму, адже вона дуже корисна на кухні!).
    Для цього нам знадобиться склянка, фольга та пергамент для випікання.
    Відриваємо квадратний шмат фольги та ставимо на нього склянкумаффіни
  • Починаємо підгинати краї фольги по радіусу склянки, роблячи невеличку чашку, десь на 1/3 висоти склянки.маффіни
  • Виймаємо склянку і маємо готову одноразову формочку для маффінів та капкейків.
    Замість паперових формочок будемо використовувати пергамент. Просто відрізаємо квадратний шмат паперу. Його розрізаємо на смужки товщиною приблизно 5-7 см. Кожну смужку розрізаємо ще навпіл та потім і ще раз навпіл. Вистилаємо їх навхрест у формочку та викладаємо туди тісто і ягоди.
  • Ставимо формочки з тістом у духовку на 30 хв.
  • Дістаємо та даємо їм охолонути при кімнатній температурі.маффіни
  • Смачного!

Нотатки

  • Замість ягід, в якості начинки, ви можете використовувати шоколадні крихти або горіхи.
  • Якщо у вас немає в наявності горіхового борошна, можете сміливо замінити його звичайним пшеничним борошном.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *