Ніжні мафіни з крихкою текстурою – ідеальне доповнення до кави або чаю.
Маффіни
Course: Десерти, Випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції10 штук
Підготовка
10
minutesЧас приготування
40
minutesПоживність
327
ккалЗагальний час приготування
50
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 327
Білки 4 г
Жири 19 г
Вуглеводи 27 г ( з них 13 г цукру)
Інгредієнти
100 г білого шоколаду
100 г вершкового масла
100-150 г будь-яких ягід
80 г мигдалевого або будь-якого іншого борошна з горіхів
2 яйця
40 г цукру
125 г пшеничного борошна
1/2 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. солі
Приготування
- Дрібно нарізаємо білий шоколад та вершкове масло (кубиками).
- Вмикаємо духовку на 180 градусів за Цельсієм.
- Вкидаємо в сотейник масло з шоколадом та розтоплюємо на середньому вогні, постійно помішуючи.
Як тільки маса повністю розтопиться прибираємо її з вогню, ще раз гарненько розмішуємо, щоб масло поєдналось із шоколадом. - В глибокій ємності поєднуємо всі сухі інгредієнти та добре розмішуємо вінчиком.
- Додаємо два яйця та розтоплене масло з шоколадом до сухих інгредієнтів та знову розмішуємо, поки не отримаємо рівномірне тісто без грудочок.
- У форму для мафінів ставимо паперові корзиночки та накладаємо тісто (заповнюйте форми на 2/3) та викладаємо ягоди, вдавлюючи їх в тісто.
- Тут буде лайфхак для тих, у кого немає жодних форм для випічки мафінів та капкейків (але я вам раджу придбати багаторазову форму, адже вона дуже корисна на кухні!).
Для цього нам знадобиться склянка, фольга та пергамент для випікання.
Відриваємо квадратний шмат фольги та ставимо на нього склянку - Починаємо підгинати краї фольги по радіусу склянки, роблячи невеличку чашку, десь на 1/3 висоти склянки.
- Виймаємо склянку і маємо готову одноразову формочку для маффінів та капкейків.
Замість паперових формочок будемо використовувати пергамент. Просто відрізаємо квадратний шмат паперу. Його розрізаємо на смужки товщиною приблизно 5-7 см. Кожну смужку розрізаємо ще навпіл та потім і ще раз навпіл. Вистилаємо їх навхрест у формочку та викладаємо туди тісто і ягоди. - Ставимо формочки з тістом у духовку на 30 хв.
- Дістаємо та даємо їм охолонути при кімнатній температурі.
- Смачного!
Нотатки
- Замість ягід, в якості начинки, ви можете використовувати шоколадні крихти або горіхи.
- Якщо у вас немає в наявності горіхового борошна, можете сміливо замінити його звичайним пшеничним борошном.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
7 голосів
Останні коментарі