Медові ребра на димній сочевиці з гарбузом

Медові ребра на димній сочевиці з гарбузом

Зігріваючий рецепт ароматної медової свинини з сочевицею.

Медові ребра на димній сочевиці з гарбузом

Recipe by БогданаCourse: Slow Cooking, М’ясоCuisine: Домашня кухняDifficulty: середня
Порції

2

порції
Підготовка

10

minutes
Час приготування

4

hours 

10

minutes
Поживність

300

kcal
Загальний час приготування

4

hours 

20

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 250
Білків 12 г
Жирів 14 г
Вуглеводів 12 г

Інгредієнти

  • 0,5 кг копчених свинячих ребер

  • 1 невелика морква

  • 1 стеблина селери

  • 1 невеличка цибулина

  • 100 г улюбленого кетчупу

  • 1 зубок часнику

  • 20 г квіткового меду

  • Мускатний горіх за смаком

  • 20 г оливкової олії

  • 200 очищеного гарбуза

  • 3 невеликих томати-сливки

  • 150 г жовтої сочевиці

  • 1 стебло свіжого розмарину

  • Перець чилі (за бажанням)

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • У невеликій каструлі 2-2,5 літри води доводимо до кипіння та додаємо 1 ч. л. солі.
  • Миємо, чистимо та грубо ріжемо моркву, цибулю та селеру.
  •  Закладаємо в окріп ребра та нарізані овочі.
  •  Варимо 1,5-2 години на повільному вогні.
  • Для  приготування соусу, у невеличкому сотейничку змішуємо кетчуп, мед, дрібно нарізаний часник, натертий мускат, доводимо до кипіння на невеликому вогні, довівши до смаку сіллю та перцем.
  • З готових ребер дістаємо кістку, перекладаємо м’ясо у деко, змащуємо медовим соусом та запікаємо у духовці при 180°С 30 хв.
  • Нарізаний невеличким кубиком гарбуз обсмажуємо пару хвилин на добре розігрітій пательні з оливковою олією, додаємо дрібно порубаний розмарин (без стебла) та свіжий гострий перець. Обсмажуємо ще хвилинку і додаємо помідори, розрізані на чверті (можно попередньо зняти з них шкірку). Засипаємо сочевицю, виливаємо 450 мл бульону з ребер перемішуємо та варимо на повільному вогні, допоки сочевиця не стане м’якою, а рідина – випарується. Накриваємо кришкою та даємо відпочити 5-10 хвилин.
  • Запечені ребра нарізаємо та викладаємо на сочевицю.
  • Смачного!

Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *