Зігріваючий рецепт ароматної медової свинини з сочевицею.
Медові ребра на димній сочевиці з гарбузом
Course: Slow Cooking, М’ясоCuisine: Домашня кухняDifficulty: середняПорції
2
порціїПідготовка
10
minutesЧас приготування
4
hours10
minutesПоживність
300
kcalЗагальний час приготування
4
hours20
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 250
Білків 12 г
Жирів 14 г
Вуглеводів 12 г
Інгредієнти
0,5 кг копчених свинячих ребер
1 невелика морква
1 стеблина селери
1 невеличка цибулина
100 г улюбленого кетчупу
1 зубок часнику
20 г квіткового меду
Мускатний горіх за смаком
20 г оливкової олії
200 очищеного гарбуза
3 невеликих томати-сливки
150 г жовтої сочевиці
1 стебло свіжого розмарину
Перець чилі (за бажанням)
Сіль та перець за смаком
Приготування
- У невеликій каструлі 2-2,5 літри води доводимо до кипіння та додаємо 1 ч. л. солі.
- Миємо, чистимо та грубо ріжемо моркву, цибулю та селеру.
- Закладаємо в окріп ребра та нарізані овочі.
- Варимо 1,5-2 години на повільному вогні.
- Для приготування соусу, у невеличкому сотейничку змішуємо кетчуп, мед, дрібно нарізаний часник, натертий мускат, доводимо до кипіння на невеликому вогні, довівши до смаку сіллю та перцем.
- З готових ребер дістаємо кістку, перекладаємо м’ясо у деко, змащуємо медовим соусом та запікаємо у духовці при 180°С 30 хв.
- Нарізаний невеличким кубиком гарбуз обсмажуємо пару хвилин на добре розігрітій пательні з оливковою олією, додаємо дрібно порубаний розмарин (без стебла) та свіжий гострий перець. Обсмажуємо ще хвилинку і додаємо помідори, розрізані на чверті (можно попередньо зняти з них шкірку). Засипаємо сочевицю, виливаємо 450 мл бульону з ребер перемішуємо та варимо на повільному вогні, допоки сочевиця не стане м’якою, а рідина – випарується. Накриваємо кришкою та даємо відпочити 5-10 хвилин.
- Запечені ребра нарізаємо та викладаємо на сочевицю.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі