з моцарелою

Мітболи з моцарелою

Теж саме, що і тефтелі, але цікавіше 😏

Мітболи з моцарелою

Recipe by БогданаCourse: М’ясо, СирDifficulty: середня
Порції

8

порцій
Підготовка

10

minutes
Час приготування

45

minutes
Поживність

170

kcal
Загальний час приготування

55

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 170
Білків 15 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 4 г

Інгредієнти

  • 1 кг свіжої яловичини

  • 1 велика цибулина

  • 2 свіжих яйця

  • 4 ст.л. поленти (кукурудзяного борошна)

  • Копчена мелена паприка

  • Сіль та перець за смаком

  • Свіжий базилік (можна сушений)

  • Оливкова олія/вершкове масло

  • 1 банка (400г) різаних пелаті(томатів)

  • 2 × 125 г свіжої моцарели із розсолом(!)

Приготування

  • Яловичину та очищену цибулю крупно нарізаємо.
  • Додаємо яйця, поленту, паприку, сіль, перець, перемішуємо та двічи пропускаємо через м’ясорубку.
  • Формуємо невеликі фрикаделі, на середньому вогні обсмажуємо до рум’яної скоринки з двох боків у глибокій сковорді на суміші олії та масла.
  • Додаємо розсіл з моцарели, томати та базилік, повільно тушкуємо мітболи 15-20 хвилин.
  • Сир розділяємо на невеликі шматочки, викладаємо на соус та фрикаделі, накриваємо кришкою, знімаємо з вогню та даємо відпочити іще 10-15 хвилин.
  • Подавати можна із пюрешкою, пастою або іншим улюбленим гарніром 😉
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *