Печені груші

Печені груші з блакитним сиром

Ідеальна закуска до улюбленого вина.

Печені груші з блакитним сиром

Recipe by ГанниCourse: ЗакускиCuisine: домашняDifficulty: легко
Порції

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

150

ккал
Загальний час приготування

25

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 150
Білків 7 г
Жирів 8 г
Вуглеводів 4 г

Інгредієнти

  • 4 груші середнього розміру

  • 150 г улюбленого блакитного сиру

  • 100 г рікоти

  • 50 г пармезану

  • Сіль та перець за смаком

  • 50-70 г волоських горіхів (також добре підійде фундук)

  • 1 ст. л. улюбленого меду

Приготування

  • Вмикаємо духовку на 170 градусів за Цельсієм і починаємо підготовлювати груші.
  • Розрізаємо груші навпіл та видаляємо серединку.photo 2021 02 01 14 54 07
  • Зі зворотнього боку відрізамо трішки бочок. Це нам необхідно для того, щоб груші не перекочувались під час запікання.photo 2021 02 01 14 54 07 2
  • Викладаємо груші на деко, попередньо постеливши на нього пергамент.
  • В глибокій ємності змішуємо рікоту з пармезаном та викладаємо в серединку груші, яку ми вирізали.
  • Ставимо на 10-15 хв в духовку. Час запікання залежить від того який сорт груші ви обрали. Якщо вони тверді – час випікання може збільшитись. Якщо вони у вас надто мякі – 10 хв на перший етап запікання цілком вистачить.
  • Поки груші випікаються, нарізаємо скибочками улюблений блакитний сир відповідно до кількості груш. В нашому випадку 8 шт.
  • Через 10-15 хв виймаємо груші з духовки. Викладаємо згори скибочки блакитного сиру та ставимо ще на 5-10 хв в духовку.
  • Виймаємо груші, викладаємо на тарілку.
    Посипаємо попередньо нарізними горіхами та поливаємо медом.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *