Ідеальна закуска до улюбленого вина.
Печені груші з блакитним сиром
Course: ЗакускиCuisine: домашняDifficulty: легкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
150
ккалЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 150
Білків 7 г
Жирів 8 г
Вуглеводів 4 г
Інгредієнти
4 груші середнього розміру
150 г улюбленого блакитного сиру
100 г рікоти
50 г пармезану
Сіль та перець за смаком
50-70 г волоських горіхів (також добре підійде фундук)
1 ст. л. улюбленого меду
Приготування
- Вмикаємо духовку на 170 градусів за Цельсієм і починаємо підготовлювати груші.
- Розрізаємо груші навпіл та видаляємо серединку.
- Зі зворотнього боку відрізамо трішки бочок. Це нам необхідно для того, щоб груші не перекочувались під час запікання.
- Викладаємо груші на деко, попередньо постеливши на нього пергамент.
- В глибокій ємності змішуємо рікоту з пармезаном та викладаємо в серединку груші, яку ми вирізали.
- Ставимо на 10-15 хв в духовку. Час запікання залежить від того який сорт груші ви обрали. Якщо вони тверді – час випікання може збільшитись. Якщо вони у вас надто мякі – 10 хв на перший етап запікання цілком вистачить.
- Поки груші випікаються, нарізаємо скибочками улюблений блакитний сир відповідно до кількості груш. В нашому випадку 8 шт.
- Через 10-15 хв виймаємо груші з духовки. Викладаємо згори скибочки блакитного сиру та ставимо ще на 5-10 хв в духовку.
- Виймаємо груші, викладаємо на тарілку.
Посипаємо попередньо нарізними горіхами та поливаємо медом. - Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі