Гарна альтернатива картопляному пюре. Швидко, легко та дієтично.
Пюре з цвітної капусти
Course: ГарніриCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
70
ккалЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 70
Білків 4 г
Жирів 3 г
Вуглеводів 11 г
Інгредієнти
600 г очищенної цвітної капусти
1 невеличка цибулина
200 г кип’яченої води
Дрібка меленого мускатного горіху
50 г крем-сиру (можна замінити на сметану або нейтральний йогурт)
50 г тертого пармезану (опціонально)
20 г вершкового масла
Сіль та перець за смаком
Суміш улюблених сухих трав за смаком
Оливкова олія
Олія для смаження
Приготування
- Очищаємо та нарізаємо кубиком цибулю.
- Розігріваємо пательню, наливаємо олію для смаження.
- Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
- Поки цибуля обсмажуєтсья, очищаємо цвітну капусту від бадилля та розрізаємо на окремі суцвіття.
- Вкидаємо капусту до цибулі, додаємо сіль, перець та спеції за смаком, вливаємо 200 г окропу, накриваємо кришкою та тушкуємо на середньому вогні 10 хв.
%27%20fill-opacity%3D%27.5%27%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23c9d87b%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(129.9%2079.9%20419)%20scale(403.6852%20420.82636)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%2300000d%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(-89.3%20826.8%20404.8)%20scale(150.20171%20948.74998)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%2300000f%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(.96386%20-110.44684%20954.96368%208.33384%20472.7%2096.4)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23030013%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(114.5921%20-334.69614%20117.03574%2040.0703%20878%201089.9)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- Вимикаємо вогонь та викладаємо в чашу блендера капусту з цибулею.
Починаємо збивати. Спочатку процес буде іти не надто швидко, але після додавання вершкового масла та декількох столових ложок залишків води, яку ми використовували для тушкування капусти, все піде краще 😃
Залишками води для тушкування контролюємо густину пюре. - Коли матимемо гладку консистенцію пюре додаємо крем сир (або сметану/йогурт) та пармезан.
Продовжуємо збивати хвилин 5. - Викладаємо по тарілками, збризкуємо для самку оливковою олією та…
- Смачного!
Нотатки
- Цей рецепт – універсальний.
За таким самим принципом ви можете робити пюре з будь-яких інших безкрохмальних овочів: горошок, гарбуз, броколі, артишок, які ви будете використовувати як основу.
До цибулі, в якості смакового доповнення можна додавати інші овочі: обсмажену моркву, гриби та ін.
Одним словом – це звичайний конструктор 😃 - А також, якщо додати більше рідини (води чи бульону) можна перетворити пюре на легкий крем – суп.
- Якщо у вашому кухонному арсеналі є погружний блендер – використовуйте його. Це значно прискорить процес створення пюре.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів




Це прям мега смачно, просто і швидко! дякую за рецепт.
це наше задоволення 🙂