піта

Піта

Запашна та хрумка піта стане прекрасним доповненням до овочевих, м’ясних або рибних страв.

Піта

Recipe by БогданаCourse: Закуска, випічка та хлібCuisine: домашняDifficulty: легко
Порції

8

штук
Підготовка

5

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

320

kcal
Загальний час приготування

25

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 320
Білки 6.7 г
Жири 8 г
Вуглеводи 48 г

Інгредієнти

  • 350 г борошна

  • 50 г оливкової олії

  • 180 г води

  • 5 г солі

Приготування

  • Воду нагріваємо до 55-60°С, додаємо сіль та перемішуємо.
  • Борошно просіюємо у глибоку миску, додаємо олію, гарячу воду, добре вимішуємо.
  • Накриваємо тісто плівкою та даємо йому відпочити принаймні півгодини.
  • Розділяємо тісто на вісім частин, формуємо кульки, накриваємо плівкою та даємо відпочити ще півгодинки.
  • По черзі розкачуємо наші піти (товщина – 2-3 мм) та випікаємо на сухій сковороді.пітапітапіта
  • Смачного!

Нотатки

  • Якщо Вам до вподоби сухіші піти, можна вдвічі зменшити кількість олії, замінивши її водою.
  • Можна подавати з різними начинками. Мої улюблені варіянти – форель з крем-сиром та авокадо, ростбіф з хумусом та пастою із в’ялених томатів, фета із печеними овочами та зеленню…
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *