Соковите філе індички, загорнуте в хрустке тісто, що чудово пасуватиме до святкового столу або сімейної вечері.
Рулет з індичкою, грибами та сиром
Course: Птиця, Випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції6 – 8 порцій
Підготовка
10
minutesЧас приготування
1
hour10
minutesПоживність
250
ккалЗагальний час приготування
1
hour20
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 250
Білки 21 г
Жири 10 г
Вуглеводи 11 г
Інгредієнти
0,5 кг перевіреного листкового тіста
800 г свіжого філе індички
0,5 кг свіжих глив (можна використати печериці, або інші улюблені гриби)
1 цибулина
250 г сулугуні (також підійде тверда моцарела)
Кінза
Сіль, перець та мускатний горіх за смаком
Оливкова олія
Вершкове масло
1 свіже яйце
Приготування
- Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, злегка обсмажуємо у сковороді на суміші олії та масла.
- Гриби нарізаємо соломкою або пластинками, додаємо до цибулі та смажимо на сильному вогні, поки не випарується рідина, а гриби та цибуля – набудуть рум’яного кольору.
- Солимо, перчимо, додаємо тертий мускат, перемішуємо та даємо охолонути. Сир натираємо та перемішуємо із дрібно нарубаною кінзою.
- Свіже зачищене філе індички змочуємо водою, викладаємо на аркуш пергаменту, накриваємо другим аркушем та обережно “відбиваємо” скалкою або пласкою стороною молотка для м’яса.
- В ідеалі має вийти прямокутник приблизно 5-7 мм завтовшки… Але навіть якщо це не так – не засмучуйтесь 😄 Просто зніміть верхній аркуш, обережно відріжде ті частини, що псують Вам ідеальну картинку, перекладіть в ті частини, де “не вистачає”, злегка змастіть поверхню індички водою, знову накрийте папером та розрівняйте, “прибиваючи” неслухняні шматочки 😉
- Знімаємо верхній пергамент, на центр індички вакладаємо гриби, зверху на гриби – сир.
- Використовуючи нижній пергамент, згортаємо індичку із начинкою таким чином, аби ззовні була індичка, а всередині – окремі прошарки грибів та сиру, краї добре “защипуємо”. Важливо, аби рулет був щільно загорнутий.
- Солимо, перчимо, натираємо розм’якшеним вершковим маслом, загортаємо у пергамент та обв’язуємо ниткою, аби тримало форму, після чого обсмажуємо (так, прямо у пергаменті – це збереже соковитість та смак всередині, аби смакота не розтіклась по сковороді) на середньому вогні у сухій сковороді по 3-4 хвилини з чотирьох боків до утворення рум’яної скоринки. Даємо трохи охолонути.
- Розморожене тісто розгортаємо та за небхідності додатково розтягуємо або розкочуємо, аби ми змогли загорнути в нього нашу індичку. Яйце збиваємо, та змащуємо ним тісто, не доходячи до країв десь два сантиметри.
- Знімаємо з рулету нитку, папір, перекладаємо на тісто та загортаємо, з’єднуїчи та добре “защипуючи” краї та торці. Важливо слідкувати, аби між індичкою та тістом не лишалося повітря.
- Перекладаємо на деко для запікання швом донизу, змащуємо рештою збитого яйця та випікаємо в духовці при 190-200°С поки не набуде золотистого кольору, але не менше сорока хвилин. Даємо трохи охолонути та нарізаємо.
- Смачного!
Нотатки
- Чудово смакуватиме із журавлиновим соусом, який ви можете знайти в цьому рецепті
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі