Пиріг з індичкою

Рулет з індичкою, грибами та сиром

Соковите філе індички, загорнуте в хрустке тісто, що чудово пасуватиме до святкового столу або сімейної вечері.

Рулет з індичкою, грибами та сиром

Recipe by БогданаCourse: Птиця, Випічка та хлібCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції6 – 8 порцій
Підготовка

10

minutes
Час приготування

1

hour 

10

minutes
Поживність

250

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

20

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 250
Білки 21 г
Жири 10 г
Вуглеводи 11 г 

Інгредієнти

  • 0,5 кг перевіреного листкового тіста

  • 800 г свіжого філе індички

  • 0,5 кг свіжих глив (можна використати печериці, або інші улюблені гриби)

  • 1 цибулина

  • 250 г сулугуні (також підійде тверда моцарела)

  • Кінза

  • Сіль, перець та мускатний горіх за смаком

  • Оливкова олія

  • Вершкове масло

  • 1 свіже яйце

Приготування

  • Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, злегка обсмажуємо у сковороді на суміші олії та масла.
  • Гриби нарізаємо соломкою або пластинками, додаємо до цибулі та смажимо на сильному вогні, поки не випарується рідина, а гриби та цибуля – набудуть рум’яного кольору.
  • Солимо, перчимо, додаємо тертий мускат, перемішуємо та даємо охолонути. Сир натираємо та перемішуємо із дрібно нарубаною кінзою.
  • Свіже зачищене філе індички змочуємо водою, викладаємо на аркуш пергаменту, накриваємо другим аркушем та обережно “відбиваємо” скалкою або пласкою стороною молотка для м’яса.
  • В ідеалі має вийти прямокутник приблизно 5-7 мм завтовшки… Але навіть якщо це не так – не засмучуйтесь 😄 Просто зніміть верхній аркуш, обережно відріжде ті частини, що псують Вам ідеальну картинку, перекладіть в ті частини, де “не вистачає”, злегка змастіть поверхню індички водою, знову накрийте папером та розрівняйте, “прибиваючи” неслухняні шматочки 😉
  • Знімаємо верхній пергамент, на центр індички вакладаємо гриби, зверху на гриби – сир.
  • Використовуючи нижній пергамент, згортаємо індичку із начинкою таким чином, аби ззовні була індичка, а всередині – окремі прошарки грибів та сиру, краї добре “защипуємо”. Важливо, аби рулет був щільно загорнутий.
  • Солимо, перчимо, натираємо розм’якшеним вершковим маслом, загортаємо у пергамент та обв’язуємо ниткою, аби тримало форму, після чого обсмажуємо (так, прямо у пергаменті – це збереже соковитість та смак всередині, аби смакота не розтіклась по сковороді) на середньому вогні у сухій сковороді по 3-4 хвилини з чотирьох боків до утворення рум’яної скоринки. Даємо трохи охолонути.
  • Розморожене тісто розгортаємо та за небхідності додатково розтягуємо або розкочуємо, аби ми змогли загорнути в нього нашу індичку. Яйце збиваємо, та змащуємо ним тісто, не доходячи до країв десь два сантиметри.
  • Знімаємо з рулету нитку, папір, перекладаємо на тісто та загортаємо, з’єднуїчи та добре “защипуючи” краї та торці. Важливо слідкувати, аби між індичкою та тістом не лишалося повітря.
  • Перекладаємо на деко для запікання швом донизу, змащуємо рештою збитого яйця та випікаємо в духовці при 190-200°С поки не набуде золотистого кольору, але не менше сорока хвилин. Даємо трохи охолонути та нарізаємо.рулет з індичкою
  • Смачного!

Нотатки

  • Чудово смакуватиме із журавлиновим соусом, який ви можете знайти в цьому рецепті
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *