Цей салат можна легко перетворити на закуску лише виклавши це все на хумусі, приправленим оливковою олією та червоним гострим перцем. Детальний рецепт закуски тут.
Салат із печеною фореллю та маринованим буряком
Course: салати, закуски, риба, смачні_рецепти_які_працюютьCuisine: Салати, РибаПорції
4
порціїПідготовка
4
hoursЧас приготування
15
minutesПоживність
200
kcalЗагальний час приготування
4
hours15
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 200
Білків 16 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 6 г (із них 2 г цукру)
Інгредієнти
1 невелика патрана форель (~ 1 кг)
Свіжий розмарин
Часник
Лайм
4 невеличких буряка
200 г вершкового крем-сиру
Улюблені оливки
Свіжа рукола
Чорний кунжут
8-10 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. солодкої гірчиці
2 ст. л. меду
2 ст. л. бальзамічного оцту
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Миті бурячки запікаємо в духовці приблизно 2 години (більше розмір – більше часу 😉) при 170°С.
- У форелі прибираємо голову, хвіст та всі кістки, лишивши філе на шкурі (аби не морочитись, можна взяти вже розібране філе).
- Підготовлене філе солимо, перчимо, збризкуємо соком лайму. Додаємо пару зубчиків рубаного часнику, трохи свіжого розмарину, збризкуємо олією та лишаємо помаринуватись пару годин.
- Запікаємо форель на грилі, сухій сковороді із пергаментом або в духовці до готовності. Якщо готуєте на сковороді або грилі, раджу покласти філе на пергамент шкурою догори, накрити кришкою і готувати на середньому вогні до готовності не перегортаючи, після чого шкірка легко зніметься, а риба лишиться ніжною та соковитою.
- Для заправки змішуємо по 2 ст.л. бальзаміку та солодкої гірчиці, одну ст.л. меду 1/2 ч.л. солі та 8-10 ст.л. олії.
- Готові охолоджені бурячки чистимо, нарізаємо тоненькими кружальцями, поливаємо заправкою, перемішуємо та залишаємо на пару годин помаринуватись.
- На тарілку викладаємо бурякові кружальця, оливки, рибу, руколу, крем-сир, посипаємо кунжутом та збризкуємо заправкою.
- Смачного!
Нотатки
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі