Запевняємо вас, що за цим рецептом лосось завжди виходить кращим за магазинний.
Солений лосось
Course: риба та морепродуктиCuisine: домашняDifficulty: ЛегкоНа 1 кг риби
Підготовка
5
minutesЧас приготування
24
hoursCalories
217
ккалЗагальний час приготування
24
hours5
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 217
Білки 23 г
Жири 14 г
Вуглеводи 1 г
Інгредієнти
1 кг свіжого філе лосося
1 ст. л. солі
1 ч. л. алкоголю (горілка/джин/ром/текіла)
Мелений перець за смаком
Приготування
- Зрізаємо шкіру з філе лосося.
- Кладемо в глибоку ємність рибу, натираємо сіллю, перцем та поливаємо улюбленим алкоголем.
- Накриваємо рибу плівкою та ставимо її під вагу. Для цього найкраще взяти каструлю і наповнити її водою.
- Ставимо цю конструкцію на добу в холодильник.
- Подаємо як будь-яку солону рибу: з канапками, додаємо до салатів або їмо просто руками 😉.
- Смачного!
Нотатки
- Якщо ви плануєте зберігати рибу в морозилці, раджу при засолюванні додати невелику кількість олії.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі