Солений лосось

Солений лосось

Запевняємо вас, що за цим рецептом лосось завжди виходить кращим за магазинний.

Солений лосось

Recipe by БогданаCourse: риба та морепродуктиCuisine: домашняDifficulty: Легко
На 1 кг риби
Підготовка

5

minutes
Час приготування

24

hours 
Calories

217

ккал
Загальний час приготування

24

hours 

5

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 217
Білки 23 г
Жири 14 г
Вуглеводи 1 г

Інгредієнти

  • 1 кг свіжого філе лосося

  • 1 ст. л. солі

  • 1 ч. л. алкоголю (горілка/джин/ром/текіла)

  • Мелений перець за смаком

Приготування

  • Зрізаємо шкіру з філе лосося.
  • Кладемо в глибоку ємність рибу, натираємо сіллю, перцем та поливаємо улюбленим алкоголем.
  • Накриваємо рибу плівкою та ставимо її під вагу. Для цього найкраще взяти каструлю і наповнити її водою.
  • Ставимо цю конструкцію на добу в холодильник.
  • Подаємо як будь-яку солону рибу: з канапками, додаємо до салатів або їмо просто руками 😉.
  • Смачного!

Нотатки

  • Якщо ви плануєте зберігати рибу в морозилці, раджу при засолюванні додати невелику кількість олії.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *