Тартар із дорадо

Тартар з дорадо

Дуже легка, класична страва. Головне – підібрати свіжу та якісну рибу!

Тартар з дорадо

Recipe by БогданаCourse: Салати, РибаDifficulty: Легко
Порції

4

порцій
Підготовка

20

minutes
Час приготування

10

minutes
Поживність

140

kcal
Загальний час приготування

30

minutes

Поживність на 100 грамів
Ккал 140
Білків 13 г
Жирів 9 г
Вуглеводів 5 г

Інгредієнти

  • 1 свіжа середня дорадо (~ 800 г)

  • 1 стигле авокадо

  • 1 лайм/лимон

  • 1 великий червоний солодкий перець

  • Оливкова олія

  • Сіль та перець за смаком

  • Кунжут

  • Рукола

  • Бальзамічний оцет

  • Соус песто

Приготування

  • Свіжу рибу розбираємо на чисте філе без кісточок (якщо не хочеться морочитись, можна купити вже підготовлене філе 😉), нарізаємо невеличким кубиком та відкладаємо в холод.
  • Цілий перець запікаємо на грилі чи в духовці при 220°С 20 хв, або поки не стане м’яким (шкірка має легко відходити від м’якоті). Даємо трохи охолонути, чистимо від насіння та шкірки, нарізаємо дрібним кубиком, охолоджуємо.
  • Авокадо чистимо, нарізаємо кубиком, швидко додаємо печений перець, дорадо, сік лайму, сіль, перець, оливкову олію та кунжут.
  • Обережно все перемішуємо та подаємо із руколою, лаймом (або лимоном) та песто.
  • Руколу можна збризнути олією та крем-бальзаміком.
  • Смачного!

Нотатки

  • Якщо бажаєте додати трохи пікантності, розрізаний навпів та почищений авокадо можна попередньо підпекти на грилі, а вже потім нарізати кубиком та додавати у тартар
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *