Дуже легка, класична страва. Головне – підібрати свіжу та якісну рибу!
Тартар з дорадо
Course: Салати, РибаDifficulty: ЛегкоПорції
4
порційПідготовка
20
minutesЧас приготування
10
minutesПоживність
140
kcalЗагальний час приготування
30
minutesПоживність на 100 грамів
Ккал 140
Білків 13 г
Жирів 9 г
Вуглеводів 5 г
Інгредієнти
1 свіжа середня дорадо (~ 800 г)
1 стигле авокадо
1 лайм/лимон
1 великий червоний солодкий перець
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
Кунжут
Рукола
Бальзамічний оцет
Соус песто
Приготування
- Свіжу рибу розбираємо на чисте філе без кісточок (якщо не хочеться морочитись, можна купити вже підготовлене філе 😉), нарізаємо невеличким кубиком та відкладаємо в холод.
- Цілий перець запікаємо на грилі чи в духовці при 220°С 20 хв, або поки не стане м’яким (шкірка має легко відходити від м’якоті). Даємо трохи охолонути, чистимо від насіння та шкірки, нарізаємо дрібним кубиком, охолоджуємо.
- Авокадо чистимо, нарізаємо кубиком, швидко додаємо печений перець, дорадо, сік лайму, сіль, перець, оливкову олію та кунжут.
- Обережно все перемішуємо та подаємо із руколою, лаймом (або лимоном) та песто.
- Руколу можна збризнути олією та крем-бальзаміком.
- Смачного!
Нотатки
- Якщо бажаєте додати трохи пікантності, розрізаний навпів та почищений авокадо можна попередньо підпекти на грилі, а вже потім нарізати кубиком та додавати у тартар
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
6 голосів
Останні коментарі