Універсальний рецепт-конструктор для поціновувачів тофу.
Тофу з овочами
Course: Веган, ОвочіCuisine: АзійськаDifficulty: легкоПорції
2
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
77
ккалЗагальний час приготування
25
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 77
Білків 6 г
Жирів 5 г
Вуглеводів 5 г
Інгредієнти
250 г улюбленого тофу
1 невеличка броколі
1 солодкий перець
1-2 невеличкі цибулини
1 ст. л. соєвого соусу
1 ч. л. лимонного соку
2 ст. л. сиропу агави (або будь-якого іншого сиропу)
Дрібка меленого імбиру
Дрібка меленого перцю чилі
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
Кокосова олія для смаження (сміливо можна замінити будь-якою іншою рослинною олією)
1 зубчик часнику
Сіль та перець за смаком
100 – 150 мл води або овочевого бульону
Кунжут та горіхи за бажанням
Приготування
- Прибираємо паперовими рушниками займу вологу з тофу (якщо є така необхідність).
- Нарізаємо тофу кубиками та викладаємо на попередньо розігріту пательню, злегка змащенною кокосовою олією.
Обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку до появи золотистої скоринки (по 2-3 хв на кожний бік). - Прибираємо з пательні.
- Нарізаємо великими шматками цибулю та солодкий перець.
Викладаємо на попередньо розігріту пательню з рослинною або кокосовою олією.
Обсмажуємо до появи золотистої скоринки. - Розділяємо броколі на суцвіття приблизно одного розміру та закидаємо на пательню до цибулі з перцем, заливаємо водою або бульоном і накриваємо кришкою.
Тримаємо під кришкою на середньому вогні 5 хв. - Поки овочі тушкуються, підготуємо наш соус.
У глибоку ємкість вливаємо соєвий соус, сік лимону, сироп агави (або мед, якщо вам не принципово), додаємо імбир, сіль, перець, чилі, вичавлений часник. - В окремій маленькій тарі в 2 ст. л. води вкидаємо кукрудзяний крохмаль та гарно розмішуємо.
Вливаємо крохмаль до основного соусу та добре розмішуємо. - Вливаємо соус до овочей, додаємо попередньо обсмажений тофу та тримаємо на маленькому вогні ще 5 хвилин.
- Подаємо з улюбленим гарніром (найкраще пасуватиме рис), посипаємо кунжутом чи горіхами.
- Смачного!
Нотатки
- Цей рецепт – основа.
Ви сміливо можете експерементувати з будь-якими іншими овочами. - Якщо на останніх етапах приготування вам здаватиметься, що в страві замало соусу – додайте ще невелику кількість води чи бульону, попередньо додавши туди ще 0.5-1 ч. л. крохмалю
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі