тофу

Тофу з овочами

Універсальний рецепт-конструктор для поціновувачів тофу.

Тофу з овочами

Recipe by ГанниCourse: Веган, ОвочіCuisine: АзійськаDifficulty: легко
Порції

2

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

77

ккал
Загальний час приготування

25

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 77
Білків 6 г
Жирів 5 г
Вуглеводів 5 г

Інгредієнти

  • 250 г улюбленого тофу

  • 1 невеличка броколі

  • 1 солодкий перець

  • 1-2 невеличкі цибулини

  • 1 ст. л. соєвого соусу

  • 1 ч. л. лимонного соку

  • 2 ст. л. сиропу агави (або будь-якого іншого сиропу)

  • Дрібка меленого імбиру

  • Дрібка меленого перцю чилі

  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю

  • Кокосова олія для смаження (сміливо можна замінити будь-якою іншою рослинною олією)

  • 1 зубчик часнику

  • Сіль та перець за смаком

  • 100 – 150 мл води або овочевого бульону

  • Кунжут та горіхи за бажанням

Приготування

  • Прибираємо паперовими рушниками займу вологу з тофу (якщо є така необхідність).
  • Нарізаємо тофу кубиками та викладаємо на попередньо розігріту пательню, злегка змащенною кокосовою олією.
    Обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку до появи золотистої скоринки (по 2-3 хв на кожний бік).
  • Прибираємо з пательні.
  • Нарізаємо великими шматками цибулю та солодкий перець.
    Викладаємо на попередньо розігріту пательню з рослинною або кокосовою олією.
    Обсмажуємо до появи золотистої скоринки.
  • Розділяємо броколі на суцвіття приблизно одного розміру та закидаємо на пательню до цибулі з перцем, заливаємо водою або бульоном і накриваємо кришкою.
    Тримаємо під кришкою на середньому вогні 5 хв.
  • Поки овочі тушкуються, підготуємо наш соус.
    У глибоку ємкість вливаємо соєвий соус, сік лимону, сироп агави (або мед, якщо вам не принципово), додаємо імбир, сіль, перець, чилі, вичавлений часник.
  • В окремій маленькій тарі в 2 ст. л. води вкидаємо кукрудзяний крохмаль та гарно розмішуємо.
    Вливаємо крохмаль до основного соусу та добре розмішуємо.
  • Вливаємо соус до овочей, додаємо попередньо обсмажений тофу та тримаємо на маленькому вогні ще 5 хвилин.
  • Подаємо з улюбленим гарніром (найкраще пасуватиме рис), посипаємо кунжутом чи горіхами.
  • Смачного!

Нотатки

  • Цей рецепт – основа.
    Ви сміливо можете експерементувати з будь-якими іншими овочами.
  • Якщо на останніх етапах приготування вам здаватиметься, що в страві замало соусу – додайте ще невелику кількість води чи бульону, попередньо додавши туди ще 0.5-1 ч. л. крохмалю
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *