Що тут казати? Тушкована капуста з грибами – легко, звично та швидко.
Тушкована капуста з гливами
Difficulty: ЛегкоПорції
4
порційПідготовка
10
minutesЧас приготування
30
minutesПоживність
70
kcalЗагальний час приготування
40
minutesПоживність на 100 грамів
Ккал 70
Білків 2г
Жирів 3г
Вуглеводів 5г
Інгредієнти
1 невелика капустина (до 1 кг)
1 цибулина
1 морква
1 солодкий перець
Гострий перець (не обов’язково)
2 зубчики чесноку
2-3 невеликих томати
800 г глив (можна використати й інші гриби)
50 г оливкової олії
50 г вершкового масла
Половинка лайма
Мускатний горіх за смаком
Улюблена зелень (кінза, петрушка, розмарин, тім’ян…)
Сіль, перець, цукор за смаком
Приготування
- Всі овочі, крім капусти, миємо, чистимо і дрібно рубимо (можна використати подрібнювач або м’ясорубку). Висипаємо в сотейник з олією, додаємо цукор, сіль, перець, сік лайма за смаком та тушкуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Капусту грубо шинкуємо, перетираємо з сіллю, аби пустила сік, та додаємо до овочів.
- Частину зелені дрібно рубимо та додаємо до капусти з овочами.
- Тушкуємо, поки капуста не стане м’якою (але не втратить при цьому форму 😉)
- Гливи миємо, висушуємо, прибираємо тверду частину ніжки, нарізаємо вздовж (не надто тонко 3-4 мм завширшки) та смажимо на сильному вогні у суміші олії та вершкового масла до рум’яної скоринки (5-7 хвилин), приправивши сіллю, перцем та тертим мускатом.
- Готову капусту додаємо до грибів, перемішуємо та прогріваємо.
- Подаємо із зеленню та гострим перцем (за бажанням).
- Добре смакуватиме в якості гарніру до тушкованої яловичини, запеченої баранини тощо…
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі