Тушкована капуста з гливами

Тушкована капуста з гливами

Що тут казати? Тушкована капуста з грибами – легко, звично та швидко.

Тушкована капуста з гливами

Recipe by БогданаDifficulty: Легко
Порції

4

порцій
Підготовка

10

minutes
Час приготування

30

minutes
Поживність

70

kcal
Загальний час приготування

40

minutes

Поживність на 100 грамів
Ккал 70
Білків 2г
Жирів 3г
Вуглеводів 5г

Інгредієнти

  • 1 невелика капустина (до 1 кг)

  • 1 цибулина

  • 1 морква

  • 1 солодкий перець

  • Гострий перець (не обов’язково)

  • 2 зубчики чесноку

  • 2-3 невеликих томати

  • 800 г глив (можна використати й інші гриби)

  • 50 г оливкової олії

  • 50 г вершкового масла

  • Половинка лайма

  • Мускатний горіх за смаком

  • Улюблена зелень (кінза, петрушка, розмарин, тім’ян…)

  • Сіль, перець, цукор за смаком

Приготування

  • Всі овочі, крім капусти, миємо, чистимо і дрібно рубимо (можна використати подрібнювач або м’ясорубку). Висипаємо в сотейник з олією, додаємо цукор, сіль, перець, сік лайма за смаком та тушкуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.
  • Капусту грубо шинкуємо, перетираємо з сіллю, аби пустила сік, та додаємо до овочів.
  • Частину зелені дрібно рубимо та додаємо до капусти з овочами.
  • Тушкуємо, поки капуста не стане м’якою (але не втратить при цьому форму 😉)
  • Гливи миємо, висушуємо, прибираємо тверду частину ніжки, нарізаємо вздовж (не надто тонко 3-4 мм завширшки) та смажимо на сильному вогні у суміші олії та вершкового масла до рум’яної скоринки (5-7 хвилин), приправивши сіллю, перцем та тертим мускатом.
  • Готову капусту додаємо до грибів, перемішуємо та прогріваємо.
  • Подаємо із зеленню та гострим перцем (за бажанням).
  •  Добре смакуватиме в якості гарніру до тушкованої яловичини, запеченої баранини тощо…
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *