із печеними томатами

Фарфале із печеними томатами

По-літньому свіжа та ароматна класична італійська паста з домашнім песто.

Фарфале із печеними томатами

Recipe by БогданаCourse: ГарніриCuisine: ІталійськаDifficulty: Легко
Порції4-6 порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

35

minutes
Поживність

190

ккал
Загальний час приготування

40

minutes

Поживність на 100 грамів:
Ккал 190
Білків 7 г
Жирів 11 г
Вуглеводів 35 г

Інгредієнти

  • Песто
  • 50 г кедрових горішків

  • 3 зубчики часнику

  • 70 г свіжого базиліку

  • 50 г пармезану

  • Сік половини лимону

  • 1/2 ч.л. солі

  • 180 г оливкової олії

  • Печені томати
  • 0,5 кг невеликих стиглих коктейльних томатів

  • 3 зубчики часнику

  • 2 ст.л. оливкової олії

  • Улюблені сушені прянощі

  • Паста
  • 0,5 кг фарфале

  • 3 л води

  • 1 ст.л. солі

  • 50 г вершкового масла

  • 50 г тертого пармезану

Приготування

  • Соус:
  • Часник та горішки обсмажуємо на сухій пательні, даємо охолонути та всипаємо в блендер.
  • Базилік ретельно промиваємо та обсушуємо.
  • Всипаємо у блендер решту інгредієнтів та добре збиваємо.
  • Печені томати:
  • Томати розрізаємо навпіл та викладаємо на деко.
  • Посипаємо сушеним базиліком, орегано, розмарином, гострим червоним перцем (що вам більше до вподоби).
  • Додаємо нарізаний тоненькими пластівцями часник, збризкуємо олією та запікаємо в розігрітій до 220°С духовці 20-25 хвилин (можна увімкнути конвекцію, якщо є – це скоротить час приготування до 15 хвилин).
  • Паста
  • Сухі фарфале всипаємо у киплячу підсолену воду та варимо 12-15 хвилин періодично помішуючи.
    Час варки залежить від виробника та калібру пасти і зазвичай вказаний на упаковці 😉
  • Зливаємо воду, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
    Додаємо 2/3 соусу та ще раз перемішуємо.
  • Розкладаємо готову пасту по тарілках, зверху викладаємо готові томати, посипаємо тертим пармезаном і злегка збризкуємо соусом.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *