По-літньому свіжа та ароматна класична італійська паста з домашнім песто.
Фарфале із печеними томатами
Course: ГарніриCuisine: ІталійськаDifficulty: ЛегкоПорції4-6 порції
Підготовка
5
minutesЧас приготування
35
minutesПоживність
190
ккалЗагальний час приготування
40
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 190
Білків 7 г
Жирів 11 г
Вуглеводів 35 г
Інгредієнти
- Песто
50 г кедрових горішків
3 зубчики часнику
70 г свіжого базиліку
50 г пармезану
Сік половини лимону
1/2 ч.л. солі
180 г оливкової олії
- Печені томати
0,5 кг невеликих стиглих коктейльних томатів
3 зубчики часнику
2 ст.л. оливкової олії
Улюблені сушені прянощі
- Паста
0,5 кг фарфале
3 л води
1 ст.л. солі
50 г вершкового масла
50 г тертого пармезану
Приготування
- Соус:
- Часник та горішки обсмажуємо на сухій пательні, даємо охолонути та всипаємо в блендер.
- Базилік ретельно промиваємо та обсушуємо.
- Всипаємо у блендер решту інгредієнтів та добре збиваємо.
- Печені томати:
- Томати розрізаємо навпіл та викладаємо на деко.
- Посипаємо сушеним базиліком, орегано, розмарином, гострим червоним перцем (що вам більше до вподоби).
- Додаємо нарізаний тоненькими пластівцями часник, збризкуємо олією та запікаємо в розігрітій до 220°С духовці 20-25 хвилин (можна увімкнути конвекцію, якщо є – це скоротить час приготування до 15 хвилин).
- Паста
- Сухі фарфале всипаємо у киплячу підсолену воду та варимо 12-15 хвилин періодично помішуючи.
Час варки залежить від виробника та калібру пасти і зазвичай вказаний на упаковці 😉 - Зливаємо воду, додаємо вершкове масло, перемішуємо.
Додаємо 2/3 соусу та ще раз перемішуємо. - Розкладаємо готову пасту по тарілках, зверху викладаємо готові томати, посипаємо тертим пармезаном і злегка збризкуємо соусом.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі