Смачний, корисний та дуже пухкий італійський омлет
Фритата зі шпинатом, томатами та сиром
Course: СніданкиCuisine: ІталійськаDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
5
minutesЧас приготування
10
minutesПоживність
135
ккалЗагальний час приготування
15
minutesПоживність на 100 грамів:
Ккал 135
Білків 9 г
Жирів 12 г
Вуглеводів 2 г
Інгредієнти
6 свіжих великих яєць
120 г свіжого шпинату
2 середні помідори
120 г улюбленого твердого сиру або моцарели
40 г тертого пармезану
Оливкова олія
Вершкове масло
Густий несолодкий йогурт або сметана
Суміш улюблених сушених трав
Сіль та перець за смаком
Часник, свіжий гострий перець та свіжий базилік (опційно)
Приготування
- Шпинат добре промиваємо та обсушуємо.
- Робимо навсхресні надрізи на “носиках” томатів, кладемо в глибоку миску та заливаємо окропом.
- Даємо постояти 30-60 секунд, зливаємо воду та охолоджуємо.
- Чистимо помідори від шкірки (також раджу прибрати насіння та зайву рідину), нарізаємо кубіком.
- Улюблений твердий сир так само нарізаємо кубіком. Якщо використовуватиме моцарелу – просто порозривайте її на невеликі шматочки.
- На пательні, яку можна ставити в духовку, добре розігріваємо 2-3 ст. л. вершкового масла. Вкидаємо шпинат, злегка обсмажуємо на сильному вогні.
- Додаємо томати, всипаємо дрібку солі, перемішуємо та обсмажуємо же пару хвилин, після чого знімаємо з вогню.
- Яйця вбиваємо у глибоку миску. Додаємо 2 ст. л. йогурту, дрібку солі, мелений перець та сухі трави (я використовую “італійську” суміш 😉).
- Добре збиваємо міксером або вінчиком (чим краще зіб’єте – тим пухкішим вийде омлет).
- Повертаємо пательню з начинкою на середній вогонь. Вливаємо яйця та рівномірно розподіляємо начинку по сковороді за допомогою лопатки.
- Зверху викладаємо сир та ставимо у розігріту до 200°С духовку.
- Запікаємо 5-7 хвилин або поки не підрум’яняться.
Дістаємо омлет з духовки, розділяємо на чотири частини, перекладаємо на тарілки, посипаємо пармезаном, збризкуємо олією та швидко подаємо. - Смачного!
Нотатки
- Аби зробити фритату ароматнішою, раджу перед шпинатом всипати на розігріту пательню дрібно порубаний часник та свіжий гострий перець, а при подачі додати листочки свіжого запашного базиліку 🙂
- Аби зробити омлет поживнішим, можна приготувати його в неаполітанському стилі, додавши після томатів відварені заздалегідь макарони.
- І не забувайте про безпеку! Дуже часто, діставши сковорідку з духовки, ми автоматично відкладаємо прихват або рушник вбік. А потім, забувши, що ручка дуже гаряча, беремося за неї рукою та обпікаємось 😔 Тому я раджу лишати прихват або рушник на ручці, поки вона не охолоне.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
8 голосів
Останні коментарі