Хачапурі із сиром та печеним гарбузом

Хачапурі із сиром та печеним гарбузом

Дуууже сирні хачапурі з кінзою та бонусним інгредієнтом у вигляді печеного гарбуза.

Хачапурі із сиром та печеним гарбузом

Recipe by БогданаCourse: ВипічкаCuisine: ГрузинськаDifficulty: середня
На велику компанію8-10 чоловік
Підготовка

2

hours 
Час приготування

1

hour 
Поживність

310

kcal
Загальний час приготування

3

hours 

Поживність на 100 грамів:
Ккал 310
Білки 22 г
Жири 11 г
Вуглеводи 28 г

Інгредієнти

  • Для печеного гарбуза:
  • 500 (350) гарбуза без насіння

  • Часник

  • Свіжий імбир

  • Мускатний горіх

  • Свіжий розмарин

  • Оливкова олія

  • Сіль та перець за смаком

  • Для тіста:
  • 350 мл теплої води

  • 7 г сухих дріжджів

  • 500 г борошна

  • 5 г солі

  • 20 г оливкової олії

  • Для начинки:
  • 700 г тертого сулугуні

  • 350 г печеного та очищеного гарбуза

  • Пучок рубаної кінзи

  • 2 яйця

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Печений гарбуз
  • Гарбуз розрізаємо на 4-5 частин. Викладаємо на пергамент шкіркою донизу.
  • На кожну частину викладаємо по зубчику чищеного часнику і тоненькому зрізу імбиру (можна не чистити). Солимо, перчимо, затираємо мускатом, додаємо свіжий розмарин та збризкуємо олією.
  • Запікаємо в духовці ~50 хв при 180-200°С.
  • Даємо охолонути. Шкірку, розмарин та імбир прибираємо.Хачапурі
  • Тісто
  • В миску із теплою водою насипаємо дріжджі (не перемішуємо) та лишаємо на 10 хв, аби перевірити активність (відповідною ознакою буде те, що вони розчиняються та спливають у вигляді піни).
  • Додаємо сіль та добре перемішуємо.
  • Всипаємо борошно, змішуємо ложкою (наразі задача саме з’єднати борошно та рідину, а не вимісити тісто), накриваємо плівкою та лишаємо на півгодини.хачапурі
  • Знімаємо плівку, додаємо олію, добре вимішуємо (на цьому етапі тісто вже добре відстає від стінок миски та рук), накриваємо плівкою та лишаємо ще на годину-півтори (має збільшитись у 2,5-3 рази).
  • Знімаємо плівку, перемішуємо, розділяємо тісто на 5 частин, викладаючи на дошку або пергамент, присипані борошном.
  • Формуємо кулі та знову накриваємо плівкою. Лишаємо на півгодини, готуючи тим часом начинку 👇
  • Начинка
  • Для приготування начики, змішуємо відповідні інгредієнти, розділяємо на п’ять частин та формуємо кулі.хачапурі
  • Випікання
  • Беремо одну частину тіста, викладаємо на пергамент, припорошений борошном, розтягуємо пальцями, формуючи “млинець” круглої форми ~20 см в діаметрі.
  • На середину “млинця” викладаємо начинку, поступово накриваємо тістом від краю до центру, формуючи кулю, центр – “защипуємо”.
  • Присипаємо борошном та знову формуємо “млинець” за допомогою пальців. Товщина має бути ~ 1,5-2 см, а діаметр – знову ж таки ~20 см.хачапурі
  • Випікаємо разом із пергаментом на сухій сковороді та середньому вогні по 7-9 хвилин з обох боків, змащуючи вершковим маслом.
    Також можна випікати в духовці (10 хвилин при 200-220°С).
  • Після випікання даємо охолонути 5-10 хвилин.
  • Їсти треба руками, обмакуючи в улюбленому соусі… або просто так… або не руками 😄
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *