Дуууже сирні хачапурі з кінзою та бонусним інгредієнтом у вигляді печеного гарбуза.
Хачапурі із сиром та печеним гарбузом
Course: ВипічкаCuisine: ГрузинськаDifficulty: середняНа велику компанію8-10 чоловік
Підготовка
2
hoursЧас приготування
1
hourПоживність
310
kcalЗагальний час приготування
3
hoursПоживність на 100 грамів:
Ккал 310
Білки 22 г
Жири 11 г
Вуглеводи 28 г
Інгредієнти
- Для печеного гарбуза:
500 (350) гарбуза без насіння
Часник
Свіжий імбир
Мускатний горіх
Свіжий розмарин
Оливкова олія
Сіль та перець за смаком
- Для тіста:
350 мл теплої води
7 г сухих дріжджів
500 г борошна
5 г солі
20 г оливкової олії
- Для начинки:
700 г тертого сулугуні
350 г печеного та очищеного гарбуза
Пучок рубаної кінзи
2 яйця
Сіль та перець за смаком
Приготування
- Печений гарбуз
- Гарбуз розрізаємо на 4-5 частин. Викладаємо на пергамент шкіркою донизу.
- На кожну частину викладаємо по зубчику чищеного часнику і тоненькому зрізу імбиру (можна не чистити). Солимо, перчимо, затираємо мускатом, додаємо свіжий розмарин та збризкуємо олією.
- Запікаємо в духовці ~50 хв при 180-200°С.
- Даємо охолонути. Шкірку, розмарин та імбир прибираємо.
- Тісто
- В миску із теплою водою насипаємо дріжджі (не перемішуємо) та лишаємо на 10 хв, аби перевірити активність (відповідною ознакою буде те, що вони розчиняються та спливають у вигляді піни).
- Додаємо сіль та добре перемішуємо.
- Всипаємо борошно, змішуємо ложкою (наразі задача саме з’єднати борошно та рідину, а не вимісити тісто), накриваємо плівкою та лишаємо на півгодини.
- Знімаємо плівку, додаємо олію, добре вимішуємо (на цьому етапі тісто вже добре відстає від стінок миски та рук), накриваємо плівкою та лишаємо ще на годину-півтори (має збільшитись у 2,5-3 рази).
- Знімаємо плівку, перемішуємо, розділяємо тісто на 5 частин, викладаючи на дошку або пергамент, присипані борошном.
- Формуємо кулі та знову накриваємо плівкою. Лишаємо на півгодини, готуючи тим часом начинку 👇
- Начинка
- Для приготування начики, змішуємо відповідні інгредієнти, розділяємо на п’ять частин та формуємо кулі.
- Випікання
- Беремо одну частину тіста, викладаємо на пергамент, припорошений борошном, розтягуємо пальцями, формуючи “млинець” круглої форми ~20 см в діаметрі.
- На середину “млинця” викладаємо начинку, поступово накриваємо тістом від краю до центру, формуючи кулю, центр – “защипуємо”.
- Присипаємо борошном та знову формуємо “млинець” за допомогою пальців. Товщина має бути ~ 1,5-2 см, а діаметр – знову ж таки ~20 см.
- Випікаємо разом із пергаментом на сухій сковороді та середньому вогні по 7-9 хвилин з обох боків, змащуючи вершковим маслом.
Також можна випікати в духовці (10 хвилин при 200-220°С). - Після випікання даємо охолонути 5-10 хвилин.
- Їсти треба руками, обмакуючи в улюбленому соусі… або просто так… або не руками 😄
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів
Останні коментарі