НайантиЗОЖніший сніданок на нашому сайті 😋
Шарлотка з нутеллою та морозивом
Course: Десерти, СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: ЛегкоПорції
4
порціїПідготовка
10
minutesЧас приготування
25
minutesПоживність
300
ккалЗагальний час приготування
35
minutesІнгредієнти
3 невеликих стиглих яблука
3 свіжих курячих яйця
60 г вершкового масла
5 ст.л. цукру
3 ст.л. борошна
1 ч.л. соди
1/4 лимона
Дрібка солі
Мелена кориця, мускат, сушений імбир, ванілін
Улюблена горіхово-шоколадна паста
Улюблене морозиво
Приготування
- Яблука чистимо та нарізаємо дольками.
- У глибокій пательні, яку можна використовувати в духовці, розтоплюємо масло.
- У глибокій мисці збиваємо міксером яйця із сіллю, трьома столовими ложками цукру, 1/2 ст.л. лимонного соку та дрібкою ваніліну в густу піну.
- Продовжуючи збивати поступово додаємо борошно, соду (можна використати розпушувач, якому довіряєте) та розтоплене масло. Відставляємо “відпочити”.
- У пательню, в якій розтоплювали масло, вкидаємо яблука, додаємо 2 ст.л. цукру, корицю, мускат та імбир. Карамелізуємо під кришкою на середньо-сильному вогні 4-5 хвилин.
- Знімаємо з вогню, вливаємо тісто.
- Ставимо у попередньо розігріту до 180°С духовку та випікаємо з конвекцією* 10 хвилин. Зменшуємо температуру до 150 і випікаємо ще 5 хвилин.
*Якщо конвектора немає, просто збільшуємо загальний час випікання на 5-7 хвилин 😉 - Дістаємо з духовки, даємо пару хвилин охолонути, розрізаємо, перегортаючи, викладаємо на тарілки, додаємо морозиво та нутеллу за смаком.
- Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів
Останні коментарі