шарлотка

Шарлотка з нутеллою та морозивом

НайантиЗОЖніший сніданок на нашому сайті 😋

Шарлотка з нутеллою та морозивом

Recipe by БогданаCourse: Десерти, СніданкиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

10

minutes
Час приготування

25

minutes
Поживність

300

ккал
Загальний час приготування

35

minutes

Інгредієнти

  • 3 невеликих стиглих яблука

  • 3 свіжих курячих яйця

  • 60 г вершкового масла

  • 5 ст.л. цукру

  • 3 ст.л. борошна

  • 1 ч.л. соди

  • 1/4 лимона

  • Дрібка солі

  • Мелена кориця, мускат, сушений імбир, ванілін

  • Улюблена горіхово-шоколадна паста

  • Улюблене морозиво

Приготування

  • Яблука чистимо та нарізаємо дольками.
  • У глибокій пательні, яку можна використовувати в духовці, розтоплюємо масло.
  • У глибокій мисці збиваємо міксером яйця із сіллю, трьома столовими ложками цукру, 1/2 ст.л. лимонного соку та дрібкою ваніліну в густу піну.
  • Продовжуючи збивати поступово додаємо борошно, соду (можна використати розпушувач, якому довіряєте) та розтоплене масло. Відставляємо “відпочити”.
  • У пательню, в якій розтоплювали масло, вкидаємо яблука, додаємо 2 ст.л. цукру, корицю, мускат та імбир. Карамелізуємо під кришкою на середньо-сильному вогні 4-5 хвилин.
  • Знімаємо з вогню, вливаємо тісто.
  • Ставимо у попередньо розігріту до 180°С духовку та випікаємо з конвекцією* 10 хвилин. Зменшуємо температуру до 150 і випікаємо ще 5 хвилин.
    *Якщо конвектора немає, просто збільшуємо загальний час випікання на 5-7 хвилин 😉
  • Дістаємо з духовки, даємо пару хвилин охолонути, розрізаємо, перегортаючи, викладаємо на тарілки, додаємо морозиво та нутеллу за смаком.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
4 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *