Зимове ніжне печиво, яке не залишить байдужим жодного любителя шоколаду😍
Шоколадне печиво
Course: десертиDifficulty: ЛегкоПорції
10
штукПідготовка
2
hours10
minutesЧас приготування
20
minutesПоживність
504
kcalЗагальний час приготування
2
hours30
minutes
Поживність на 100 грамів:
Ккал 504
Білків 7 г
Жирів 18 г
Вуглеводів 62 г (з них цукру 36 г)
Інгредієнти
150 г пшеничного борошна
150 г цукрової пудри в тісто
50-70 г цукрової пудри для обсипки
Щіпка солі
10 г розпушувача для тіста
70 г вершкового масла
2 шт яєць
70 г какао
50-100 (на ваш смак) молочного або чорного шоколаду
Приготування
- Дістаємо масло з холодильника і даємо йому дійти до кімнатної температури, щоб воно було м’яке, але не надто рідке.
- В першій ємності вінчиком перемішуємо всі сухі інгредієнти (борошно, цукрову пудру, яку ми попередньо просіяли, какао, сіль та розпушувач) і слідкуємо, щоби не було комочків.
- В іншій ємності на максимальній швидкості збиваємо холодні курячі яйця до появи гарної, але не густої, піни. Це займе приблизно 1-1.5 хвилин.
- Сухі інгредієнти поступово, в 3-4 етапи на невеликій швидкості (аби не розлетілись в різні боки) додаємо до збитих яєць.
- До цієї маси додаємо м’яке вершкове масло і збиваємо ще хвилину, поки тісто не набуде рівномірної консистенції.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 1.5-2 години.
- Вмикаємо духовку на 160 градусів.
- Висипаємо в глибоку але невеличку миску цукрову пудру для обвалювання печива.
- Нарізаємо шоколад ножем на невеликі шматки та вмішуємо його в тісто.
- Починаємо формувати з тіста кульки і гарненько обвалювати їх в цукровій пудрі. Після цього викладаємо на деко для випікання та зовсім трішки придавлюємо рукою кульку згори.
Важливо, щоби всі кульки були приблизно одного розміру. - Коли духовка нагрілась до необхідної температури ставимо деко з печивом на 12-20 хв. час приготування залежить від розміру печива. Якщо у вас вийшло більше 10 – 15 невеликих печивок, тоді вистачить 15 хв. у духовці, якщо ж ви зробили велике печиво і у вас вийшло до 10 штук, тоді є сенс потрмати їх 17-20 хв. у духовці.
- Даємо печиву добре охолонути.
- Смачного!
Нотатки
- Зберігайте готове охолоджене печиво у герметичних судках. Так його м’якість збережеться довше 😏
- Додайте небагато меленого червоного перцю/подрібненої свіжої м’яти до тіста. Так печиво отримає ще цікавіший смак!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів
Останні коментарі