Шоколадне печиво

Шоколадне печиво

Зимове ніжне печиво, яке не залишить байдужим жодного любителя шоколаду😍

Шоколадне печиво

Recipe by ГанниCourse: десертиDifficulty: Легко
Порції

10

штук
Підготовка

2

hours 

10

minutes
Час приготування

20

minutes
Поживність

504

kcal
Загальний час приготування

2

hours 

30

minutes


Поживність на 100 грамів:
Ккал 504
Білків 7 г
Жирів 18 г
Вуглеводів 62 г (з них цукру 36 г)

Інгредієнти

  • 150 г пшеничного борошна

  • 150 г цукрової пудри в тісто

  • 50-70 г цукрової пудри для обсипки

  • Щіпка солі

  • 10 г розпушувача для тіста

  • 70 г вершкового масла

  • 2 шт яєць

  • 70 г какао

  • 50-100 (на ваш смак) молочного або чорного шоколаду

Приготування

  • Дістаємо масло з холодильника і даємо йому дійти до кімнатної температури, щоб воно було м’яке, але не надто рідке.
  • В першій ємності вінчиком перемішуємо всі сухі інгредієнти (борошно, цукрову пудру, яку ми попередньо просіяли, какао, сіль та розпушувач) і слідкуємо, щоби не було комочків.
  • В іншій ємності на максимальній швидкості збиваємо холодні курячі яйця до появи гарної, але не густої, піни. Це займе приблизно 1-1.5 хвилин.
  • Сухі інгредієнти поступово, в 3-4 етапи на невеликій швидкості (аби не розлетілись в різні боки) додаємо до збитих яєць.
  • До цієї маси додаємо м’яке вершкове масло і збиваємо ще хвилину, поки тісто не набуде рівномірної консистенції.
  • Накриваємо тісто харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 1.5-2 години.
  • Вмикаємо духовку на 160 градусів.
  • Висипаємо в глибоку але невеличку миску цукрову пудру для обвалювання печива.
  • Нарізаємо шоколад ножем на невеликі шматки та вмішуємо його в тісто.
  • Починаємо формувати з тіста кульки і гарненько обвалювати їх в цукровій пудрі. Після цього викладаємо на деко для випікання та зовсім трішки придавлюємо рукою кульку згори.
    Важливо, щоби всі кульки були приблизно одного розміру. photo 2020 12 02 16 00 18
  • Коли духовка нагрілась до необхідної температури ставимо деко з печивом на 12-20 хв. час приготування залежить від розміру печива. Якщо у вас вийшло більше 10 – 15 невеликих печивок, тоді вистачить 15 хв. у духовці, якщо ж ви зробили велике печиво і у вас вийшло до 10 штук, тоді є сенс потрмати їх 17-20 хв. у духовці.
  • Даємо печиву добре охолонути.
  • Смачного!

Нотатки

  • Зберігайте готове охолоджене печиво у герметичних судках. Так його м’якість збережеться довше 😏
  • Додайте небагато меленого червоного перцю/подрібненої свіжої м’яти до тіста. Так печиво отримає ще цікавіший смак!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
2 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *