капкейки

Шоколадні капкейки

Шоколадні капкейки з солоним сирним кремом.

Шоколадні капкейки

Recipe by ГанниCourse: ДесертиCuisine: домашняDifficulty: середня
Порції10-12 шт
Підготовка

10

minutes
Час приготування

1

hour 
Поживність

350

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів капкейків:
Ккал 350
Білки 4 г
Жири 15 г
Вугдеводи 18 г (з них цукру 10 г)

Поживність на 100 грамів солоної карамелі:
Ккал 270
Білки 0.7 г
Жири 17 г
Вугдеводи 16 г (з них цукру 15 г)

Поживність на 100 грамів крему:
Ккал 315
Білки 9 г
Жири 15 г
Вугдеводи 15 г (з них цукру 7 г)

Інгредієнти

  • Для капкейків
  • 70 г пшеничного борошна

  • 70 г вершкового масла

  • 20 г найкращого темного какао

  • 100 г коричневого цукру (але можете не заморочуватись, та взяти звичайний)

  • 100 мл кефіру

  • 1 яйце

  • 1 ч. л. розпушувача

  • Солона карамель
  • 300 г цукру

  • 200 мл вершків 33% жирності

  • 100 г вершкового масла

  • Морська сіль за смаком

  • Крем
  • 250 г вершкового плавленого сиру (так-так, того солоного, але нейтрального, без додаткових смаків)

  • 40 г цукрової пудри

  • 20 г вершкового масла

  • 30 г будь-якого блакитного сиру з пліснявою

  • Ягоди/горіхи/кавові зерна/шоколад тощо для прикрашання

Приготування

  • Капкейки
  • В глибокій ємності збиваємо до пишності одне яйце з цукром. Це займе у вас приблизно 3-5 хв. Маса має бути десь такою:капкейки
  • Розтоплюємо вершкове масло.
    Можна це робити як на водяній бані, так і у микрохвильовій печі (тільки робіть це невеликими відрізками часу, по 30 секунд у микрохвильовці, перемішали, якщо є така потреба, знову на 30 сек. Не перегріваємо)
  • До розтопленого вершкового масла додаємо кефір та гарно збиваємо вінчиком.
  • Виливаємо кефірно-масляну суміш у збите яйце з цукром та збиваємо до однорідності.
  • Додаємо туди ж борошно, розпушувач та какао і знову збиваємо. Десь 30 сек буде достатньо.
  • Викладаємо тісто у форми для випікання у які попередньо поклали паперові корзинки. Наповнюємо корзинку не повністю, десь на 2/3 (або 1-1.5 ст. л.)
    Якщо у вас немає усіх цих знарядь у хазяйстві, по-перше, раджу придбати 😉, по-друге, тут ви можете знайти опис того, як з підручних засобів ви можете зробити альтернативу.
  • Ставимо у розігріту до 160 градусів за Цельсієм духовку на 30-35 хв.
    Готовність перевіряємо шпажкою. Наші капкейки будуть дуже ніжними, тому не переплутате просто ніжну текстуру з сирою.
  • Охолоджуємо.
  • Крем
  • На водяній бані або у мікрохвильовці розтоплюємо блакитний сир. Він не має бути дуже рідким, просто м’яким.
  • У глибоку ємність викладаємо вершковий плавлений сир, розм’якшений блакитний сир та вершкове масло кімнатної температури.
  • Збиваємо на великій швидкості до 3 хвилин. Крем має збільшитись за об’ємом.
  • Додаємо просіяну цукрову пудру та збиваємо ще 3 хв.
    В результаті ми отримаємо гарний пишний крем. Ховаємо в холодильник на 30-60 хв.
  • Солона карамель
  • Покроковий рецепт приготування ви знайдете тут.
  • Збираємо капкейки
  • Чайною ложкою вирізаємо невеличку частинку верхівки з заглибленням.
  • В заглиблення викладаємо ложкою або кондитерським мішком солону карамель.
  • Згори викладаємо ложкою або кондитерським мішком крем та прикрашаємо як заманеться.
    Я виклала свіжі ягоди, кавові зерна та натерла на дрібну терку трішки шоколаду 😉.
  • Смачного!

Нотатки

  • Насправді, ці капкейки можна зробити і без молоної карамелі. Так теж буде надзвичайно смачно і швидше за часом.
    Смаковий досвід від того не погіршиться!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *