Шоколадні капкейки з солоним сирним кремом.
Шоколадні капкейки
Course: ДесертиCuisine: домашняDifficulty: середня10
minutes1
hour350
ккал1
hour10
minutesПоживність на 100 грамів капкейків:
Ккал 350
Білки 4 г
Жири 15 г
Вугдеводи 18 г (з них цукру 10 г)
Поживність на 100 грамів солоної карамелі:
Ккал 270
Білки 0.7 г
Жири 17 г
Вугдеводи 16 г (з них цукру 15 г)
Поживність на 100 грамів крему:
Ккал 315
Білки 9 г
Жири 15 г
Вугдеводи 15 г (з них цукру 7 г)
Інгредієнти
- Для капкейків
70 г пшеничного борошна
70 г вершкового масла
20 г найкращого темного какао
100 г коричневого цукру (але можете не заморочуватись, та взяти звичайний)
100 мл кефіру
1 яйце
1 ч. л. розпушувача
- Солона карамель
300 г цукру
200 мл вершків 33% жирності
100 г вершкового масла
Морська сіль за смаком
- Крем
250 г вершкового плавленого сиру (так-так, того солоного, але нейтрального, без додаткових смаків)
40 г цукрової пудри
20 г вершкового масла
30 г будь-якого блакитного сиру з пліснявою
Ягоди/горіхи/кавові зерна/шоколад тощо для прикрашання
Приготування
- Капкейки
- В глибокій ємності збиваємо до пишності одне яйце з цукром. Це займе у вас приблизно 3-5 хв. Маса має бути десь такою:
- Розтоплюємо вершкове масло.
Можна це робити як на водяній бані, так і у микрохвильовій печі (тільки робіть це невеликими відрізками часу, по 30 секунд у микрохвильовці, перемішали, якщо є така потреба, знову на 30 сек. Не перегріваємо) - До розтопленого вершкового масла додаємо кефір та гарно збиваємо вінчиком.
- Виливаємо кефірно-масляну суміш у збите яйце з цукром та збиваємо до однорідності.
- Додаємо туди ж борошно, розпушувач та какао і знову збиваємо. Десь 30 сек буде достатньо.
- Викладаємо тісто у форми для випікання у які попередньо поклали паперові корзинки. Наповнюємо корзинку не повністю, десь на 2/3 (або 1-1.5 ст. л.)
Якщо у вас немає усіх цих знарядь у хазяйстві, по-перше, раджу придбати 😉, по-друге, тут ви можете знайти опис того, як з підручних засобів ви можете зробити альтернативу. - Ставимо у розігріту до 160 градусів за Цельсієм духовку на 30-35 хв.
Готовність перевіряємо шпажкою. Наші капкейки будуть дуже ніжними, тому не переплутате просто ніжну текстуру з сирою. - Охолоджуємо.
- Крем
- На водяній бані або у мікрохвильовці розтоплюємо блакитний сир. Він не має бути дуже рідким, просто м’яким.
- У глибоку ємність викладаємо вершковий плавлений сир, розм’якшений блакитний сир та вершкове масло кімнатної температури.
- Збиваємо на великій швидкості до 3 хвилин. Крем має збільшитись за об’ємом.
- Додаємо просіяну цукрову пудру та збиваємо ще 3 хв.
В результаті ми отримаємо гарний пишний крем. Ховаємо в холодильник на 30-60 хв. - Солона карамель
- Покроковий рецепт приготування ви знайдете тут.
- Збираємо капкейки
- Чайною ложкою вирізаємо невеличку частинку верхівки з заглибленням.
- В заглиблення викладаємо ложкою або кондитерським мішком солону карамель.
- Згори викладаємо ложкою або кондитерським мішком крем та прикрашаємо як заманеться.
Я виклала свіжі ягоди, кавові зерна та натерла на дрібну терку трішки шоколаду 😉. - Смачного!
Нотатки
- Насправді, ці капкейки можна зробити і без молоної карамелі. Так теж буде надзвичайно смачно і швидше за часом.
Смаковий досвід від того не погіршиться!
Останні коментарі