Бісквітний рулет

Бісквітний рулет

Ідеальний бісквіт без тріщинок та легший у приготуванні, ніж ви думаєте 😉

Бісквітний рулет

Recipe by ГанниCourse: Десерти, БорошноCuisine: ДомашняDifficulty: Середня
Порції6-8 порцій
Підготовка

30

minutes
Час приготування

40

minutes
Поживність

282

ккал
Загальний час приготування

1

hour 

10

minutes

Поживність на 100 грамів бісквіту:
Ккал 282
Білків 9 г
Жирів 14 г
Вуглеводів 30 г (із них 19 г цукру)

Поживність на 100 грамів ягідної начинки:
Ккал 200
Білків 0 г
Жирів 0 г
Вуглеводів 30 г (із них 10 г цукру)

Поживність на 100 грамів крему з маскарпоне:
Ккал 350
Білків 4 г
Жирів 30 г
Вуглеводів 10 г (із них 9 г цукру)

Інгредієнти

  • 5 курячих яєць

  • дрібка солі

  • 120 г цукру (частину можна замінити ванільним цукром)

  • 90г борошна

  • 2 г розпушувача

  • 50 г молока

  • 50 г рослинної олії

  • Для ягідної начинки
  • 200 г свіжих або заморожених ягід (можете також використовувати будь-які улюблені фрукти)

  • 2 ст. л. меду (можна замінити улюбленим підсололджувачем або сиропом агави)

  • 100-150 мл води

  • Ваніль, кориця та мускатний горіх за смаком

  • Для крему
  • 200 г маскарпоне

  • 100 г вершків 33% жирності

  • 50 г цукрової пудри

Приготування

  • Ягідний джем
  • У сотейник висипаємо ягоди (чи фрукти) додаємо мед, воду та прянощі.
  • Чекаємо поки закипить на великому вогні і зменьшуємо вогонь до мінімального. Випаровуємо рідину, постійно помішуючи. Це в нас займе від 15 до 20 хв.
  • Коли отримаємо таку схожу, тягучу текстуру, вимикаємо, перекладаємо в іншу ємкість та охолоджуємо.джем
  • Якщо ви хочете більш рівномурну текстуру – можете пробити все в блендері або пропустити через сито.
  • Крем
  • В глибоку ємкість виливаємо добре охолоджені вершки та просіяну цукрову пудру. Збиваємо поки не отримаємо гарну міцну масу.
  • Додаємо маскарпоне та обережно розмішуємо лопаткою чи ложкою.
    Не збивайте міксером. Маскарпоне дуже жирний і може в результаті перетворитись на масло та розслоїтись.
    Змішуємо поки не отримаємо рівномірну масу.
    Я на цьому етапі додавала 1 ч. л. просіяного чаю матча для смаку та кольору, але це не обов’язково 😊
  • Якщо плануєте зберігати його певний час в холодильнику, накрийте його харчовою плівкою, притичкаючи її максимально до крему або перекладіть в герметичний контейнер.
    Крем можете так зберігати в холодильнику 1-2 дні.
  • Бісквіт
  • Розігріваємо духовку на 170 г за Цельсієм.
  • Гарно охолоджені яйця розділяємо окремо на білки та жовтки.
  • Жовтки перекладаємо в глибоку ємкість та збиває міксером з дрібкою солі та 50 г цукру, поки не отримаємо пишну та ніжну масу.бісквіт
  • В окремій глибокій ємкості починаємо збивати білки.
    Коли бачимо, що вони перетворились на гарну та міцну піну починаємо додавати в три порції 70 грамів цукру. Додали – збили хвилину, додали – збили.
    На виході маємо тримати ніжну меренгу.
  • До меренги додаємо збиті жовтки і обережно замішуємо лопаткою чи ложкою, роблячі підгортаючі рухи. бісквіт
  • Просіюємо борошно з розпушувачем і знову обережно замішуємо лопаткою.
  • В іншу ємкість наливаємо молоко та олію. Туди ж додаємо 1-2 ложки меренгово-жовткової суміші та лопаткою починаємо замішувати, повторюючі ті ніжні підгортаючі рухи
  • Виливаємо цю рідину до білкового тіста та знову замішуємо, поки не отримаємо рівномірну масу.
  • На деко вистіляємо пергаментий папер та виливаємо туди тісто. Тісто необхідно рівномірно розмазати по деку, щоб бісквіт вийшов однієї вистоти.
  • На стіл кладемо рушник, на нього кладемо деко та стукаємо об стіл декілька разів, щоб випустити все повітря з тіста.
  • Ставимо на середню секцію деко з тістом та випікаємо 30 хв.
  • Виймаємо бісквіт з духовки та одразу викладаємо його з пергаментом з дека.
    Даємо охолонути 3 хвилини, не більше.
  • Папір з країв обережно відриваємо, згори на бісквіт викладаємо ще один лист пергаменту та перегортаємо його.
  • Папір, на якому випікався бісквіт – охайно знімаємо.
  • Час від часу впевнюйтесь, що бісквіт не прилипає до пергаменту на якому він лежить. Можете його трішки рухати по пергаменту, але дуже обережно.
  • Збираємо рулет
  • Краї бісквіту обережно обрізаємо госрим ножем.
  • З одного боку бісквіту робимо три продовжні надрізи на не
    повну глибину, для того, щоб серединка зібралась краще.бісквіт
  • З іншого боку робимо невеличкий косий надріз вздовж бісквіта, для того, щоб створити стійкий низ.
  • На бісквіт тоненьким та рівномірним шаром викладаємо ягідну начинку, яку ми попередньо варили*.
    *Ви сміливо можете використовувати ваш улюблений готовий джем, або мед. Достатньо додати всього лише 2-3 столові ложки.
  • Згори викладаємо крем з маскарпоне та рівномірно розмащуємо по рулету.
  • Починаємо скручувати, за допомогою паперу від того боку, де ми зробили три надрізи.
    Намагайтесь згортати міцно, але не перестарайтесь із силою, адже можна поламати бісквіт.
    Використовуйте ніжну силу 😏бісквіт
  • Згорнутий рулет закріпляємо під папером. Можна підтиснути з краю лінійкою, щоб він не розкрутився.
    Або можна обв’язати папір нитками з двох країв (але не перетисніть, бо можуть залишитись сліди).
    Ставимо в холодильник мінімум на годину.
  • За бажанням можете прикрасити як вам заманеться. Бісквітний рулет
  • Смачного!

Нотатки

  • Начинка для бісквіта обмежується лише вашою уявою.
    Цей крем – лише одна з багатьох опцій.
    Ви можете просто змастити бісквіт джемом або медом і одразу скрутити.
    Також можна замінити маскарпоне на вершковий крем-сир.
  • Якщо ви хочете використовувати цей крем для прикрашання рулету згори, то до основних порцій, вказаних в рецепті, треба додати ще по половині кількості кожного інгредієнту:
    200 г маскарпоне +100 для крему
    100 г вершків +50 для крему
    50 г цукрової пудри +25 г для крему.
    Цих пропорцій має вистачити для декору, як на фото.
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
3 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *