Гуакамоле

Гуакамоле

Класична холодна закуска

Гуакамоле

Recipe by ГанниCourse: ЗакускиCuisine: ДомашняDifficulty: Легко
Порції

4

порції
Підготовка

5

minutes
Час приготування

15

minutes
Поживність

235

ккал
Загальний час приготування

20

minutes

Поживність на 100 грамів гуакамоле:
Ккал 235
Білки 2 г
Жири 20 г
Вуглеводи 6 г
Поживність на 100 грамів закуски з лавашу:
Ккал 400
Білки 16 г
Жири 20 г
Вуглеводи 30 г

Інгредієнти

  • Для гуакамоле
  • 3 стиглих авокадо

  • 1 невелика цибулина

  • Сік 2х лаймів

  • 1 невеликий свіжий перець халапеньо*

  • Сіль за смаком

  • Свіжа петрушка за смаком

  • Для закуски з лаваша
  • 2 листка лавашу

  • Паприка копчена за смаком

  • Оливкова олія

  • Улюблений твердий тертий сир

  • Сіль та перець за смаком

Приготування

  • Хрумка закуска з лаваша
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів за Цельсієм.
  • Нарізаємо лаваш на невеликі прямокутники (так, щоб зручно було набирати гуакамоле).
  • Кидаємо нарізаний лаваш у глибоку ємкість, збризкуємо олією додаємо копчену паприку (або будь-які інші улюблені прянощі. Так само гарно пасуватиме суміш з італійських трав), сіль та перець за смаком. Гарно перемішуємо лопаткою або руками.
  • На деко кладемо пергамент та викладаємо шматочки лавашу.
  • Посипаємо згори улюбленитм твердим сиром (опціонально).
  • Ставимо у розігріту духовку на 10-12 хв (до отримання гарної золотистої скоринки).
  • Дістаємо та залишаємо до повного охолодження.
    Повторюємо, якщо все не влізло на одне деко 😁
  • Гуакамоле
  • Розрізаємо авокадо навпіл, витягаємо кістку. Не витягуючи саме авокадо зі шкірки починаємо робити розрізи здовж, а потім і поперек, утворюючи кубики.
  • Беремо столову ложку на виймаємо зі шкірки порізане на кубики авокадо та викладаємо у глибоку ємкість.
    Повторюємо з усіма іншими частинками 😊
  • У ємкості починаємо розминати виделкою авокадо, утворюючи кашоподібну масу.
  • Нарізаємо дрібним кубиком цибулю та додаємо до авокадо.
  • Вичавлюємо сік двох лаймів до авокадо та цибулі.
  • Дрібно нарізаємо зелений халапеньо*.
    *Якщо такої опції у вас немає – не засмучуйтесь. Використайте будь-який мелений гострий перець за смаком.
  • Додаємо сіль за смаком та гарно перемішуємо.
  • Подаємо разом із підсушеним лавашем.
  • Смачного!
Натисніть, щоб оцінити цей рецепт!
5 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *